KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin a közvetlen náci fenyegetésről és nyugati agresszióról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A náci Németország hadseregével szemben győztesen megvívott sztálingrádi csata helyszínén az orosz elnök szerdán arra intette a Nyugatot, hogy jól gondolja meg, mielőtt háborút indítana Oroszország ellen, mert a modern háború a Nyugatra nézve egészen más lesz, mint azt képzeli – jelentette a Magyar Békekör Putyin Volgográdban, az egykori Sztálingrádban február 2-án elhangzott beszédét összegezve.

„Oroszországot közvetlenül fenyegeti a nácizmus, arra kényszerül, hogy visszaverje a kollektív Nyugat agresszióját. Bármennyire hihetetlennek tűnik, Oroszországot újra német tankok fenyegetik. Ezúttal a Leopardok, az ismert kereszttel az oldalukon. Egyesek arra készülnek, hogy újra megvívjanak Oroszországgal ezúttal ukrán földön, Hitler és Bandera követőinek közreműködésével. Kísérletek történnek arra, hogy Európát, benne Németországot háborúba taszítsák Oroszország ellen”

– mondta a Vörös Hadsereg sztálingrádi győzelmének 80. évfordulóján.

Az orosz elnök szerint országa bízik magában, mert tudja, hogy az igazság oldalán áll, és az igazságot győzelemre fogja juttatni.

„Legfőbb célunk megőrizni Oroszországot, megteremteni a gyors fejlődéséhez szükséges feltételeket, erősebbé tenni. A küldetést valóra fogjuk váltani”

– fűzte hozzá.

Az Összoroszországi Közvéleménykutató Központ legfrissebb felmérése szerint az orosz elnökbe vetett bizalom 79,2 százalékos, az előző felmérésnél 0,7 százalékkal magasabb.

A Ria Novosztyi arról számolt be, hogy szerb, svéd és török önkéntesek érkeztek a Szudoplatov zászlóaljhoz, hogy az ukránok ellen harcoljanak Donyeckben. Jelenleg kiképzik őket. A hírügynökségnek adott nyilatkozatában Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy a nyugati támadófegyverek bevetésére zsoldosnak álcázott NATO katonákat fognak küldeni Ukrajnába, hiszen az ukrán katonákat nem képezték ki a modern fegyverek használatára, s betanításuk hónapokat vesz igénybe.

„Minél hosszabb hatótávolságúak lesznek a Kijevnek adott nyugati fegyverek, annál messzebbre kell majd távolítanunk őket a határainktól”

– jelentette ki az orosz külügyminiszter.

A német tankok megérkezéséig a NATO azt tanácsolja Kijevnek, hogy adja föl Artyomovszkot, új védelmi vonalat hozzon létre Kramatorszk és Szlavjanszk között, s majd tavasszal lendüljön támadásba a Leopardok birtokában.

Moszkva, 2023. február 3. péntek (MB)

Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök koszorút helyezett el a volgográdi II. világháborús emlékmű együttesnél 2023. február 2-án, a sztálingrádi csatában aratott szovjet győzelem 80. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen. /Fotó: DMITRY LOBAKIN/Getty Images

Magyar Békekör

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: