KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Guardian: Az uniós vezetők tompítani akarják Ukrajna reményét a gyors EU-csatlakozásra, ezért mennek Kijevbe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kicsit lejjebb akarják hűteni az ukránok kedélyét, miközben vigyázniuk kell arra is, hogy a morál ne gyengüljön – írja a brit lap.

Pénteken uniós küldöttség érkezik Kijevbe, többek között ezért is rendeltek el légiriadót az egész országban. A Guardian ezzel kapcsolatban azt írja:

az uniós vezetők célja, hogy Ukrajna elvárásait a gyorsított eljárású csatlakozásra tompítsa”.

Hozzáteszi a lap ugyanakkor, hogy mindezt igyekeznek úgy kommunikálni majd az ukránok felé, hogy „a morál ne gyengüljön, és Zelenszkij továbbra is egy európai jövő üzenetét közvetíthesse az ukránok felé”.

Kapcsolódó:

Az EU politikusainak megtiltották, hogy olyan színű ruhában jelenjenek meg Kijevben, mint Zelenszkij

A Guardian szerint a nyugati EU-tagállamok úgy gondolják, Kijev elvárásai a gyors EU-csatlakozást illetően irreálisak. Idézik Denisz Smihal miniszterelnök szavait, aki a közelmúltban úgy fogalmazott, „Ukrajna két éven belül az EU teljes jogú tagja lesz”.

Ezzel kapcsolatban azonban több tagországnak is vannak fenntartásai, Emmanuel Macron francia elnök 2022 májusában például úgy vélekedett, Ukrajna uniós csatlakozása évtizedeket vehet igénybe. Több más forrásra hivatkozva azt írja a brit lap, hogy komoly szkepticizmus övezi az ukránok tagságát, hiszen így ők lennének a legszegényebb tagjai az EU-nak, és óriási mértékű támogatásokkal lehetne csak őket felkarolni.

Mandiner

Kiemelt kép Ursula von der Leyen és Zelenszkij / Fotó: Dati Bendo/EC

Ez is érdekelheti:  Mély megvetéssel fogadta Macront Meloni

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük