KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Peszkov: Moszkva kemény választ ad, miután London további fegyvereket szállít Ukrajnának

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Kreml rossz néven veszi, hogy Nagy-Britannia további fegyverekkel kívánja ellátni Ukrajnát – közölte Dmitrij Peszkov. A TASZSZ idézte az orosz elnöki szóvivő szavait, aki szerint ez nem fogja befolyásolni a különleges művelet menetét, viszont megtorláshoz vezet és tovább rombolja a kapcsolatokat.

Nagy-Britannia azt állítja, hogy az élen jár azon országok között, amelyek folyamatosan fegyvereket szállítanak Ukrajnába. Ismétlem, ez lehet, hogy nincs jelentős és elvi hatása a különleges műveletek menetére, de biztosan tovább rombolja a kapcsolatokat, és újabb megtorlásokhoz vezet.. Vagyis sokkal bonyolultabbá teszi a helyzetet Ukrajna számára” – mondta Peszkov.

London nagy hatótávolságú támadó drónokat küld Kijevnek

Korábban arról számoltak be, hogy Nagy-Britannia a nyáron megkezdi az ukrán pilóták kiképzését F-16-os vadászgépek használatára. Jelenleg London más országokkal együtt dolgozik egy esetleges vadászrepülőgép-szállításon Kijevnek.

Ezt megelőzően Rishi Sunak brit miniszterelnök kijelentette, hogy az ország meg kívánja erősíteni Ukrajnának nyújtott támogatását, így támogatva annak az Oroszországgal szembeni ellentámadásra való felkészülését. Azt is hozzátette, hogy a G7-ek csúcstalálkozóján azt tervezi, hogy bejelenti, tovább erősíti a Kijevnek nyújtott támogatást az Oroszország elleni harci műveletekben.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Dmitrij Peszkov / Fotó: Sergey Petrov / NEWS.ru

Ez is érdekelheti:  Továrisi, konyec!

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük