KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

London nagy hatótávolságú támadó drónokat küld Kijevnek

A fegyverre vonatkozó ígéret azután született, hogy Ukrajna brit gyártású cirkálórakétákkal csapást mért az oroszországi Luganszk városra.

A brit kormány több száz, több mint 200 kilométeres hatótávolságú harci drónt ígér Kijevnek. A bejelentésre Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök látogatása során került sor, aki hétfőn Londonban járt egy több állomásból álló nyugat-európai körút keretében.

 

CNN: Az Egyesült Királyság nagy hatótávolságú rakétákat szállít Kijevnek

Az ígért fegyvercsomag több száz légvédelmi rakétát is tartalmaz, és a brit kormány közleménye szerint az összes fegyvert a következő hónapokban szállítják le. A fegyverek célja, hogy támogassák Kijev régóta várt ellentámadását az orosz erők ellen.

Múlt héten London megerősítette, hogy nagy hatótávolságú Shadow Storm cirkálórakétákat szállított Ukrajnának, amelyeket aztán a helyi hatóságok és az orosz hadsereg szerint Luganszkban polgári célpontok megtámadására használtak. Az új fegyverekkel szombaton végrehajtott csapás hat gyermeket sebesített meg egy olyan városban, amelyet korábban biztonságosnak tekintettek a kijevi fegyverek korlátozott hatótávolsága miatt.

A Kreml megfenyegette Nagy-Britanniát, amiért nagy hatótávolságú rakétákat küldene Ukrajnába

Nagy-Britannia azt állítja, hogy a cirkálórakéták nem támadó jellegűek, de „döntő fontosságúak lesznek az ország védelmében” az orosz rakétacsapásokkal szemben. A brit kormány emellett az Ukrajna felfegyverzésével és csapatainak kiképzésével kapcsolatos eddigi tevékenységét is dicsérte, egy nyilatkozatában azt állította, hogy az ukrán vadászrepülőgép-pilóták képességeinek csiszolására irányuló közelgő program „kéz a kézben jár az Egyesült Királyság azon erőfeszítéseivel, hogy más országokkal együttműködve F16-os vadászrepülőgépeket biztosítson”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Sunak és Zelenszkij ölelkezik nagy boldogságban /©  Twitter/@RishiSunak

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük