KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A G7 az Oroszországgal szembeni szankciók bővítését tervezi

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nyugati országok további korlátozásokat vezethetnek be Oroszországgal szemben a G7-ek közelgő csúcstalálkozóján, még ezen a héten – jelentette hétfőn a Reuters.

A jelentés szerint a csoport azt tervezi, hogy célba veszi a szankciók kijátszását, folytató országokat, amelyek továbbra is kereskednek Moszkvával, és további korlátozásokat vezet be az energiatermeléssel kapcsolatos területeken, valamint szankcionálja a Kreml katonai tevékenységét támogató kereskedelmet.

A források hozzátették, hogy amerikai tisztviselők azt is várják, hogy a G7 tagjai átfogó exporttilalmat rendeljenek el bizonyos árukategóriákra. Megjegyezték azonban, hogy még mindig tárgyalnak arról, hogy az új intézkedések milyen területeket célozzanak meg.

„Arra kell számítani, hogy néhány területen, különösen az orosz védelmi ipari bázissal kapcsolatban, még változik a feltételrendszer” – mondta egy névtelenséget kérő amerikai tisztviselő a Reutersnek.

Az USA számos szövetségese eddig ellenállt a szélesebb körű kereskedelmi tilalmaknak.

„Az olykor vitatott ‘először mindent betiltunk, és kivételeket engedünk’ megközelítés szerintünk nem fog működni. Nagyon-nagyon pontosak akarunk lenni, és el akarjuk kerülni a nem kívánt mellékhatásokat” – mondta a hírügynökségnek egy meg nem nevezett német kormánytisztviselő.

A múlt héten olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a G7-ek és az EU az orosz gázimport újraindítását is megtiltaná azokon az útvonalakon, ahol Moszkva korábban az ukrajnai konfliktussal kapcsolatos korábbi szankciókra válaszul leállította a szállítást.

A lépéssel állítólag megakadályozzák a Lengyelországba és Németországba irányuló orosz gázszállítások újbóli megindítását. Mindkét ország a Jamal-Európa gázvezetéken keresztül kapott orosz gázt, míg Németország a mára már nem működő Északi Áramlat-1 gázvezetéken keresztül szintén kapott orosz gázt. Ezt a döntést várhatóan szintén a május 19-21-i G7-csúcstalálkozón véglegesítik.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Megütött egy embert, botrányosan viselkedett Magyar Péter

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük