KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Peszkov: Elon Musk nem lesz képes helyreállítani a szólásszabadságot a Twitteren

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dmitrij Peszkov az orosz elnök sajtótitkára kételkedik abban, hogy a Twittert felvásárló Elon Musk vissza tudja adni a közösségi oldalnak szólásszabadságot.

„Oroszország hozzáállása a Twitterhez annak a függvénye, hogy az hogyan kezeli, ügyfelei bejegyzéseit, mennyire szelektál, cenzúráz, illetve mennyire nyomja el a véleményeket vagy manipulálja azokat. Majd meglátjuk, hogyan változik a helyzet az új tulajdonossal”

– mondta újságíróknak, arra a kérdésre válaszolva, hogy ez a vásárlás pozitív hatással lehet-e Oroszország és a Twitter kapcsolatára.

Peskov megjegyezte, hogy a Twitter egy globális vállalat, és már most „olyan hangok érkeznek Európából, hogy ott nem fogják megengedni az abszolút vélemény-szabadságot. Ezért ma már általában az a kérdés, hogy a nyugati közösségi oldalakon valóban létezhet-e szabad palettája a különböző nézőpontoknak. Erősen kételkedünk ebben” – mondta a szóvivő.

Április 25-én a Twitter vezetősége bejelentette, hogy Elon Musk 44 milliárd dollárért megvásárolja a céget.Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet szerint, ha a milliárdos úgy dönt, hogy felmondja a megállapodást, egymilliárd dolláros bírságot kell fizetnie a cégnek. Ha a Twitter kezdeményezi a szerződésbontást, Musk kompenzációt kap . Az ügyletet lezárásának végső időpontja 2022. október 24.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Bukhatja újabb ciklusát Ursula von der Leyen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük