Mindenkinek: Donbassz – A Rosszija 1 Tv megrázó erejű dokumentumfilmje (18+)

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyelország lefoglalta az orosz cégek gázinfrastruktúráját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Varsó kötelezte az orosz Novatek energiaipari óriáscég lengyel leányvállalatát, hogy adja át gázinfrastruktúráját az ország állami vállalatainak – közölte pénteken Piotr Müller kormányszóvivő.

A Novatek, amely szerepel Lengyelország szankciós listáján, csütörtökön leállította a gázszállításokat az ország egyes régióiba.

“Ma Mateusz Morawiecki miniszterelnök a válságkezelési törvény alapján felkérte a PGNiG, a PSG és a Gaz-System állami vállalatokat, hogy azonnal szállítsanak gázt a Novatek formálisan tulajdonában lévő hálózatokba” – mondta Müller.

Hozzátette, hogy a miniszterelnök utasítására a Novatek leányvállalata, a Novatek Green Energy köteles átadni a hálózatokat ezeknek a vállalatoknak, amelyek ezután ellátják gázzal az elzárt településeket.

A szóvivő szerint az átadási folyamat azonnal megkezdődik.

“Minden természetesen attól függ, hogy lesz-e ellenállás a Novatek és alkalmazottai részéről. Ha van ilyen, akkor a válságellenes gazdálkodásról szóló törvénynek megfelelően kényszerítő eszközöket alkalmazhatunk” – magyarázta Müller.

Csütörtökön a lengyel hatóságok közölték, hogy több tucat település maradt cseppfolyósított gáz nélkül, miután a szankciókkal sújtott Novatek felfüggesztette a szállítást.

Lengyelország korábban 50 orosz jogi és magánszemély, köztük energetikai vállalatok ellen vezetett be szankciókat.

Orosz Hírek

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: