KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz külügyminiszter-helyettes: Magyarország nem tette fel ezt a kérdést

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mihail Galuzin állítja, Magyarország vagy Lengyelország nem érdeklődött Ukrajna felosztása iránt, ám a téma szerinte önmagában bizonyítja, hogy a Nyugat semmibe veszi Ukrajna szuverenitását.

A Nyugat és Kijev nem mutat akaratot az ukrajnai konfliktus politikai és diplomáciai rendezésére, csak késleltetik azt – jelentette ki Mihail Galuzin orosz külügyminiszter-helyettes az Izvesztyija című lapnak adott interjújában. Szerinte Oroszország képes lesz helyreállítani kapcsolatait az ukrán néppel, ám ehhez időre lesz szüksége.

A beszélgetés során felvetődött, hogy az elmúlt hetekben több olyan nyilatkozat is napvilágot látott, amelyek Ukrajna felosztására összpontosítanak. Az újságíró feltette a kérdést: mekkora a valószínűsége ennek a forgatókönyvnek?

Ukrajna felosztásának lehetősége szakértők, közéleti és politikai szereplők javaslatai alapján jelentek meg a médiában. Nem hallottam arról, hogy Magyarország vagy Lengyelország hivatalosan is feltette volna ezt a kérdést

– szögezte le Galuzin.

Hozzátette: a kérdés felvetése azt mutatja, hogy valójában a Nyugat veszi semmibe Ukrajna szuverenitását, számára az ukrán nép feláldozható az Oroszország elleni harcban.

„Csak az ukrán nép dönthet államiságának és országának sorsáról. Meg kell hallgatni a benne élő összes etnikai csoport hangját”

– jelentette ki a külügyminiszter-helyettes, aki úgy véli, ez csak egy „denazifikált Ukrajnában” lehetséges.

Mandiner

Kiemelt képen: Mihail Galuzin orosz külügyminiszter-helyettes / AFP/Behrouz Mehri

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor az Európai Parlamentből üzent

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük