KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: Ukrajna brit fegyvereket használ terrortámadásaihoz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán erők aktívan használják a Nagy-Britannia által szállított fegyvereket az orosz régiók elleni terrortámadások végrehajtására – jelentette ki Szergej Beljajev külügyminisztériumi tisztviselő.

London továbbra is az egyik legnagyobb fegyveradományozója Kijevnek. Az orosz-ukrán konfliktus 2022 februári kezdete óta 7,1 milliárd font (8,9 milliárd dollár) értékben nyújtott támogatást – mondta a TASZSZ hírügynökségnek adott, szombaton megjelent interjúban Beljajev, aki az orosz külügyminisztérium második európai főosztályát vezeti.

„Az Egyesült Királyság által szállított fegyvereket az ukrán hadsereg aktívan használja a Donbassz, valamint más oroszországi régiók polgári infrastruktúrája és a polgári lakosság elleni terrortámadásokban”

– jelentette ki Beljajev.

A diplomata szerint Rishi Sunak brit miniszterelnök múlt havi bejelentése egy 500 millió fontos (617 millió dolláros) katonai segélycsomagról Ukrajnának, Nagy-Britannia egyfajta kísérlete volt arra, hogy jelentősebb szerephez jusson a NATO-ban és az európai országok között.

„A britek hasonlóképpen cselekedtek, amikor Storm Shadow cirkálórakéták és Challenger 2 harckocsik szállítását kezdték meg Ukrajnának”, és ezzel az elsők közé kerültek azon országok között, amelyek ilyen típusú eszközökkel látták el Kijevet

– magyarázta.

Beljajev megjegyezte, hogy orosz diplomaták többször figyelmeztették brit kollégáikat, hogy Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök kormányának támogatása „káros”, és „további eszkalációhoz és áldozatokhoz vezet a polgári lakosság körében”.

„Az, hogy London felhagyjon konfrontatív irányvonalával”, beleértve a szankciókat is, „szükséges feltétele a Moszkvával való kétoldalú politikai, kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok helyreállításának”

– mondta.

Az Oroszország és Nagy-Britannia közötti feszült viszony a múlt héten tovább romlott, miután David Cameron külügyminiszter kijelentette, hogy Ukrajnának „joga van” ahhoz, hogy a Nagy-Britannia által biztosított fegyvereket mélyen Oroszországon belüli célpontok elleni támadásra használja, ha úgy dönt.

Az orosz külügyminisztérium Cameron megjegyzéseit követően bekérette Nigel Casey moszkvai brit nagykövetet. „Caseyt figyelmeztették, hogy a brit fegyvereket orosz területen használó ukrán csapásokra adott válasz célpontja lehet bármely brit katonai létesítmény és felszerelés Ukrajna területén belül és azon kívül is” – áll a minisztériumnak a találkozót követő közleményében.

Ez is érdekelheti:  Öveket becsatolni: Magyar Péter hazánkat a nyugati médiában mószeroló segítője szerint ő Johann Strauss világhírű zeneszerző ükunokája

A hét elején Nagy-Britannia bejelentette, hogy kiutasít egy orosz védelmi attasét, akit „be nem jelentett katonai hírszerző tisztnek” minősítettek, és megfosztja diplomáciai státuszától valamint néhány orosz tulajdonú ingatlanától az országban. Moszkva erre „megfelelő választ” ígért.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Egy orosz szakember szétszedi az Ukrajna által használt, fel nem robbant, brit gyártmányú, nagy hatótávolságú Storm Shadow-t. /Fotó: © Szputnyik

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük