KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Oroszország ultimátumot intézett az Egyesült Királysághoz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Moszkva megtorlást fog alkalmazni ukrajnai vagy más Ukrajna által használt brit célpontok ellen, ha Kijev a britek által biztosított rakétákkal orosz területre csapást mér – adta tudtul az orosz külügyminisztérium hétfőn a londoni nagykövetnek.

Nigel Casey nagykövetet azt követően rendelték be a minisztériumba, hogy David Cameron brit külügyminiszter a Reutersnek nyilatkozva kijelentette: Ukrajnának joga van arra, hogy az Egyesült Királyság által küldött nagy hatótávolságú rakétákkal csapást mérjen mélyen Oroszország belsejében.

„Casey-t figyelmeztették, hogy a brit fegyvereket orosz területen használó ukrán csapásokra adott válasz lehet bármely brit katonai létesítmény és felszerelés Ukrajna területén és azon kívül is”

– áll az orosz külügyminisztériumnak a találkozót követő közleményében.

Az Egyesült Államok és szövetségesei korábban azzal a feltétellel szállítottak Kijevnek nagy hatótávolságú fegyvereket, hogy azokat csak olyan területeken lehet használni, amelyeket Ukrajna sajátjának vall – a Krím, a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok, valamint a Herszon és Zaporozsjei területeken -.

Az orosz külügyminisztérium szerint Cameron ezzel ellentétes kijelentéseivel „de facto elismerte országa érintettségét a konfliktusban”.

Oroszország úgy értelmezi Cameron megjegyzéseit, mint „a súlyos eszkaláció bizonyítékát és annak megerősítését, hogy London egyre intenzívebben vesz részt a katonai műveletekben Kijev oldalán” – tette hozzá a minisztérium.

Casey-t felszólították, hogy

„gondoljon az ilyen ellenséges londoni lépések elkerülhetetlenül katasztrofális következményeire, és azonnal a leghatározottabban és a legegyértelműbben cáfolja a külügyminisztérium vezetőjének harcias provokatív kijelentéseit”.

Korábban a nap folyamán az orosz védelmi minisztérium gyakorlatot jelentett be a taktikai nukleáris fegyverek bevetésének tesztelésére. Vlagyimir Putyin elnök a hadsereg közlése szerint nyugati tisztségviselők „provokatív kijelentései és fenyegetései” után rendelte el azt el.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Az Egyesült Királyság oroszországi nagykövete, Nigel Casey elhagyja az orosz külügyminisztériumot Moszkvában, Oroszországban. © Szputnyik / Ilja Pitalev

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Moszkva reagált arra, hogy az EU újabb orosz hírügynökségeket tiltott be

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük