KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev: A nyugati vezetők „infantilis hülyék”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államoknak, Nagy-Britanniának, Franciaországnak és más nyugati országoknak az orosz nukleáris gyakorlatot olyan emlékeztetőnek tekintenie, ami megmutatja, hová vezethet az ukrajnai konfliktus eszkalálódása – mondta Dmitrij Medvegyev volt elnök.

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn jelentette be, hogy hamarosan gyakorlatot tartanak a nem stratégiai nukleáris fegyverek bevethetőségének tesztelésére. Azt írták, hogy a gyakorlatot Vlagyimir Putyin elnök rendelte el, miután nyugati tisztségviselők „provokatív kijelentéseket és fenyegetéseket” tettek.

Medvegyev, aki az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője, a gyakorlat indokaként a NATO-csapatok esetleges ukrajnai telepítéséről szóló nyugati vitákra, valamint „[Kijev] aktív bátorítására [a nyugati] rakétafegyverek egész Oroszország területe elleni bevetésére” hivatkozott.

Oroszországnak „válaszolnia kell” a nyugati katonák tervezett bevetésére, „és ez a válasz nem Ukrajnába érkezik majd” – figyelmeztetett az egykori orosz elnök. Ebben az esetben „nem lehet majd elbújni sem a Capitol Hillen, sem az Elysee-palotában, de a Downing Street 10-ben sem”.

Medvegyev szerint a helyzet az 1962-es kubai rakétaválsághoz hasonlítható. Szerinte a jelenlegi nyugati elit „infantilis idióták” gyülekezete, akik nem hajlandók belátni a veszélyt, ellentétben John F. Kennedy amerikai elnökkel és Nyikita Hruscsov szovjet vezetővel, akiknek hat évtizeddel ezelőtt sikerült visszafordítaniuk az eszkalációt.

Emmanuel Macron francia elnök „stratégiai kétértelműséget” hirdetett Ukrajnával kapcsolatban, fenntartva, hogy bizonyos feltételek mellett nem tudná kizárni a katonai egységek bevetését Ukrajnában. Több nyugati vezető is kijelentette, hogy nem áll szándékukban katonáikat Ukrajnába küldeni Oroszország ellen.

Macron retorikája azzal a törekvésével magyarázható, hogy Franciaországot az EU-tagállamok között vezető szerephez kívánja juttatni – vetette fel Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

David Cameron brit külügyminiszter a múlt héten a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy Kijevnek „joga van” ahhoz, hogy a britek által biztosított rakétákkal mélyen Oroszországon belüli célpontokat támadjon.

Ez is érdekelheti:  „Fogd rá a nyuszira”… az „Új Világ” magyarországi margójára

Évek óta a nagy nyugati fegyveradományozók állítólag ahhoz a feltételhez kötötték segélyeiket, hogy Kijev megígéri, hogy nem használja a fegyvereket az általuk megszálltnak tartott területen kívül. Bridget Brink, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete szerint az amerikai politika változatlan maradt Cameron megjegyzését követően is.

Vasárnap Hakeem Jeffries, a képviselőház demokrata kisebbségi vezetője azt állította, hogy „nagy a valószínűsége annak, hogy Amerikának muszáj lesz beszállnia a konfliktusba nem egyszerűen csak a pénzzel, hanem a katonákkal is, amennyiben Ukrajna vereséget szenved”.

Egy győztes Oroszország fenyegetést jelentene a NATO-ra – érvelt a CBS Newsnak adott interjújában Hakeem, megismételve a Biden-kormányzat által hónapok óta hangoztatott érvet a támogatás folytatása mellett. Moszkva korábban már többször is kijelentette, hogy nem áll szándékában közvetlen konfliktust kezdeni az Egyesült Államok által vezette katonai blokkal.

Dmitrij Medvegyev Telegram csatornáján az alábbiakat írta:

A felelőtlenek kórusa
A nyugati politikai elitben egyre növekszik azoknak a gazembereknek a száma, akik egy nem létező országba küldik csapataikat. Most már az Egyesült Államok kongresszusának képviselői, a francia és a brit vezetés, valamint a balti államok és Lengyelország egyes elmebetegjei is benne vannak ebben. Sőt az általuk a banderistáknak szállított rakétafegyvereik aktív használatát követelik Oroszország egész területén.
És ez nem más mint cinikus számítás a politikai hozadékért. Valamiféle totális leépülés zajlik Nyugaton az uralkodó osztályban. Ez az osztály képtelen logikusan összekapcsolni alapvető dolgokat. Csapataiknak Ukrajna területén történő bevetése közvetlen belépésüket jelenti s háborúba, amire nekünk válaszolni kell, és ez a válasz nem Ukrajnára fog korlátozódni.

Ebben az esetben egyikük sem tud majd elbújni sem a Capitol Hillen, sem az Elysee-palotában, sem a Downing Street 10-ben. Abból világkatasztrófa lesz.
Ezt egyébként Kennedy és Hruscsov több mint 60 évvel ezelőtt meg tudta érteni. De a jelenlegi infantilis hülyék, akik átvették a hatalmat Nyugaton, nem akarják megérteni.

Ez is érdekelheti:  Legendás Hungaria- és Piramis-koncertek vinylen

Éppen ezért kezdte meg a mai napon a vezérkar a gyakorlatok előkészítését, beleértve a nem stratégiai nukleáris fegyverek előkészítésének és használatának gyakorlati tesztelését is.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen_ Dmitrij Medvegyev Oroszország Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese / Fotó: RIA Novosztyi

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Medvegyev: A nyugati vezetők „infantilis hülyék”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük