KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Feszültség: Putyin taktikai atomfegyver-gyakorlatot rendelt el

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország tesztelni fogja taktikai nukleáris fegyverek bevethetőségét – jelentette be hétfőn az orosz védelmi minisztérium. A gyakorlatra „a közeljövőben” kerül sor, amit Vlagyimir Putyin elnök rendelte el – áll a közleményben.

A gyakorlatban közvetlenül a Déli Katonai Körzet rakétaerői vesznek majd részt. Szükség lesz továbbá katonai repülőgépek és az orosz haditengerészet részvételére is – közölte a minisztérium.

A gyakorlat célja, hogy

„a nem stratégiai nukleáris fegyverek előkészítésének és bevetésének gyakorlati szempontjait” finomítsák

– tették hozzá.

A hadsereg szerint erre a gyakorlatra „egyes nyugati tisztségviselők Oroszországgal szembeni provokatív kijelentései és fenyegetései” miatt van szükség ezek adtak rá okot. A csapatok igazolni fogják, hogy képesek „biztosítani a nemzet feltétel nélküli területi integritását és szuverenitását” – olvasható a közleményben.

Moszkva nukleáris fegyverek széles skálájával rendelkezik, a nagy hatótávolságú interkontinentális, ballisztikus rakétáktól a kisebb hatótávolságú taktikai atombombákig. Az ukrajnai konfliktus során már magas rangú orosz tisztviselők, köztük Putyin is, kijelentették, hogy az ország nukleáris doktrínája lehetővé teszi e fegyverek használatát, ha a nemzet léte forog kockán.

Az USA és szövetségesei nukleáris kardcsörtetéssel vádolták meg Moszkvát, ugyanakkor Putyin márciusban azt mondta, hogy a konfliktus során nem alakult ki eddig olyan helyzet, hogy radikális lépésre, például egy nukleáris csapás alkalmazására lett volna szükség.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Orosz csapatok az Iskander rakétarendszert érintő gyakorlaton a Déli Katonai Körzetben. © Szputnyik / Vitalij Timkiv

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Amerikai külügyminisztérium: Washington számára prioritás az újabb Patriot rendszerek előteremtése Ukrajnának

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük