KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Jeffries: az USA beavatkozhat a konfliktusba, ha Ukrajna vereséget szenved

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államoknak lehet, hogy saját csapataival kell beavatkoznia a konfliktusba, ha Ukrajna elbukik – mondta Hakeem Jeffries, az amerikai képviselőház demokrata vezetője a CBS Newsnak adott interjúban.

„Nem hagyhatjuk, hogy Ukrajna elbukjon, mert ha elbukik, akkor nagy a valószínűsége, hogy Amerikának be kell avatkoznia a konfliktusba – nemcsak a pénzünkkel, hanem a csapatainkkal is” – mondta.

A demokrata vezető szerint a Republikánus Pártban egyre nagyobb az oroszbarát frakció, amely nem akarja támogatni Ukrajnát, és „valamiért úgy gondolja, hogy Oroszország nem ellensége az Egyesült Államoknak”. Jeffries szerint a képviselőházban az ilyen irányvonal fő támogatója a republikánus Marjorie Taylor Green.

A minap Emmanuel Macron francia elnök a The Economist című lapnak adott interjújában nem zárta ki, hogy csapatokat küld Ukrajnába, ha Oroszország áttöri a frontvonalat, vagy Kijev részéről ilyen kérés érkezik. Szerinte „sok uniós ország” egyetért Párizs véleményével ebben a kérdésben.

A Kreml később megjegyezte, hogy felfigyelik Macron veszélyes kijelentéseit. Hangsúlyozta, hogy az Ukrajnáról szóló párizsi rendezvényen részt vevő számos ország „meglehetősen józan értékelést tart fenn egy ilyen akció potenciális veszélyeiről és arról a potenciális veszélyről, hogy közvetlenül belekeverednek egy forró konfliktusba”, és ez „egyáltalán nem áll ezen országok érdekében, ezzel tisztában kell lenniük”.

Vlagyimir Putyin Dmitrij Kiszeljev újságírónak adott interjújában Macron oroszellenes kirohanásait kommentálva arra figyelmeztetett, hogy egy európai kontingens bevonulása az országba nem változtatna a harctéri helyzeten, és csak súlyosabb következményekkel járna Kijev számára. Macron szavaira reagálva, miszerint Franciaországnak nincsenek vörös vonalai Ukrajna támogatásával kapcsolatban, az elnök azt mondta, hogy Oroszországnak sem lennének vörös vonalai az ilyen megközelítésű államokkal szemben.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Sokasodnak a kérdőjelek Magyar Péter gyulai segítője körül

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Jeffries: az USA beavatkozhat a konfliktusba, ha Ukrajna vereséget szenved

 1. Hm.
  Nem kéne. Nagyon nem kéne.
  Az oroszok már bebizonyították Amerikának a vietnámi vereségük idején, hogy nem jó velük háborúzni. Pláne akkor, ha az ukránokat uszították rájuk. Ha jönnének az amerikai katonák, akkor rövid időn belül újra tömegével vihetik haza elesett amerikai katonák koporsóit.
  Hogy az amerikai irányítású NATO-ról már ne is beszéljünk.
  Hiába szeretnének egy új „Jelcint” oroszország élére, erre most nem alkalmas az idő.
  Ezt a mostani „emberkedést” elbukták az oroszokkal szemben, akárcsak anno Vietnámban.
  Bezony.😏

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük