KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Egyre dagad a botrány Niedermüller körül

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nemcsak Horn körét, hanem Horn cégét is milliós megbízással látta el

Újabb poszttal jelentkezett a Budapesti Prókátor. A bejegyzés megerősíti, amivel Niedermüller Péter pár napja lebuktatta magát: tényleg megbízta veje, Horn Gábor cégét, a Republikont is.

Ma reggel újabb bejegyzést közölt az elmúlt héten Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester és veje, Horn Gábor köreinek üzleti összefonódását taglaló Budapesti Prókátor.

Szerintetek rendben van az, hogy a Niedermüller Péter által vezetett kerületi önkormányzat éppen a polgármester vejéhez, Horn Gáborhoz köthető Republikon Intézet Kft.-vel szerződött egy több mint hatmillió forintos lakáspolitikai kutatás elvégzésére? Vajon miért pont a Republikon volt erre a feladatra a legalkalmasabb?

– kérdezte az ismeretlen ügyvéd.

A Magyar Nemzethez egy szintén ismeretlen feladó ma reggel eljuttatta az ezt igazoló dokumentumokat.

Ezek alapján 2021 szeptemberében Erzsébetváros önkormányzata bruttó 6,2 millió forintos vállalkozási szerződést kötött a Republikon Intézet Kutató és Tanácsadó Kft.-vel. A tárgy két részmintából álló közvéleménykutatás elvégzése volt.

Pénteken egyébként maga Niedermüller Péter – mintegy magát lebuktatva – kezdett írni Horn Gábor cégének megbízásáról. „A helyi fideszes képviselők most éppen azzal kampányolnak, hogy a Republikon Intézet és az önkormányzat közötti szerződésekből fény derült egy »bődületes korrupciós botrányra.« Spoiler: a valóságban nincs szó korrupcióról” – írta a Gyurcsány-párti polgármester. Ez azért furcsa, mert a múlt héten inkább Horn köreinek, de nem Horn cégének megbízásáról volt szó a nyilvánosságban.

Erzsébetváros Gyurcsány-párti polgármestere, Niedermüller Péter a volt SZDSZ-es államtitkár, saját veje üzleti köreit látta el megbízásokkal az elmúlt években. Az Erzsébetváros által megbízott, Weber und Mill Kft. nevű céget 2011 és 2019 között Hann Péter vezette, aki a Horn Gáborhoz köthető Republikon Intézet ügyvezetője. A megbízások összértéke meghaladta a negyvenmillió forintot.

Ez is érdekelheti:  Felháborodtak az ukránok Zelenszka kijelentése miatt

Tételesen ez a következőképpen nézett ki:

  • 2020. június 1. – 2020. december 31., havi nettó 750 000 forint, bruttó 952 500 forint, azaz bruttó 6 667 500 forint,
    2021. május 1. – 2021. december 31., havonta nettó 850 000 forint, 1 079 500 forint, összesen 8 636 000 forint bruttóban,
    2022. január 1. – 2022. december 31., havi nettó 750 000 forint, bruttó 952 500 forint, azaz összesen nettó kilencmillió forint, összesen 11 430 000 forint,
    2023. január 1. – 2023. december 31., havi nettó 950 000 forint, bruttó 1 206 000 forint, azaz összesen 11 400 000 nettó, bruttóban 14 478 000 forint.
    A megbízások összértéke tehát bruttó 41 211 500 forint. A teljesítéseket Merényi Miklós, Niedermüller Péter kabinetfőnöke, Gyurcsány Ferenc korábbi római nagykövete írta alá. Merényi 1993 és 1997 között felügyelőbizottsági tag volt Gyurcsányék családi cégében, az Altus Rt.-ben.

Múlt kedden a Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni az érintetteket is az ügyről. Azonban Niedermüller veje, Horn Gábor meglehetősen indulatosan zárkózott el a válaszadás elől. Szerinte nem kell magyarázatot adnia az ügyre, abban nem kell megszólalnia, a Magyar Nemzet riporterével, Heiter Dáviddal pedig kifejezetten szóba sem szeretett volna állni.

Niedermüller Péter a vejéhez hasonlóan szintén nagyon ingerült lett a Magyar Nemzet kérdéseitől, szerinte az egész ügy hazugság, nem szerette volna a botrányt kommentálni. Erzsébetváros polgármestere először le is tagadta, hogy negyvenmilliós szerződésekről lenne szó, aztán pedig azt mondta, hogy az említett cég nem is köthető a vejéhez.

Mindeközben viszont Horn köreinek, illetve Horn cégének – szintén Hann Péter által aláírt – Niedermüllertől származó megbízásai összességében már megközelítik a 47,5 millió forintot.

A Budapesti Prókátor egyébként így zárja bejegyzését: „Ismét csak azt mondhatom: ez VÉDHETETLEN!

Ez is érdekelheti:  Bosznia-Hercegovina felfüggesztette egyik diplomáciai egyezményét Magyarországgal

Követeljük közösen, hogy Niedermüller Péter hozza nyilvánosságra az összes szerződést, amit a vejével, Horn Gáborral és annak barátaival kötöttek az erzsébetvárosiak pénzéből!”

MN

Fotó: Hatlaczki Balázs/PestiSrácok.hu

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük