KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Magyar Péter: ma Magyarországnak szeretetre, békére, az árkok betemetésére van szüksége

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ma Magyarországnak szeretetre, békére, az árkok betemetésére van szüksége, olyan vezetésre, amely „nem hazudja magát vidékinek és családbarátnak, nem hazudja magát kereszténynek sem, mégis minden nap a magyar emberek érdekében dolgozik” – mondta a Tisza párt európai parlamenti listavezetője vasárnap Debrecenben.

Magyar Péter a Református Nagytemplom előtt tartott nagygyűlésen egybegyűltek számára utalva azt mondta, „ez az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb politikai demonstrációja, a valaha volt legnagyobb anyák napi rendezvénye”.

Az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat Nagy Ervin színművész verssel, Rost Andrea operaénekes dalokkal, a résztvevők tapssal köszöntötték, miután Magyar Péter bejelentette, hogy ha a Tisza párt felhatalmazást kap, a családi pótlékot azonnal duplájára emeli, mert „minden magyar gyermek egyaránt fontos”.

A Tisza párt alelnöke számon kérte, hová lett az a 40 ezer milliárd forint, amelyet eddig európai uniós támogatásként kapott Magyarország, s amelynek megfelelő összeg feléből a második világháború után újjáépítették a porig rombolt Németországot.

Válasza szerint a pénz jelentős része „magántőkealapokban, jachtokban, kastélyokban, hotelekben, bordeaux-i borászatokban, vagy offshore-számlákon van”.

A politikus sorsdöntőnek nevezte a júniusi választásokat, ahol „az lesz a kérdés, hogy Fidesz vagy Tisza?” A háború és a béke kérdésére utalva azt mondta, pártja békepárti, szorgalmazza a béketárgyalások azonnali megkezdését.

„Aki 2024-ben a Fideszre szavaz, az a háborús fenyegetésre, a háborús uszításra, a nemzet megosztására szavaz, aki a Tiszára szavaz, az a békére, a jövőre, a gyermekeink és unokáink biztonságára és boldogságára voksol” – hangoztatta.

Magyar Péter beszédében kitért az akkumulátorgyárak építésének ügyére, amely szerinte veszélyezteti az embereket és a környezetet, miután „szétszabdalták” az ellenőrző hatóságokat.

Azt mondta, ha a Tisza párt felhatalmazást kap a magyar emberektől, haladéktalanul visszaállítja a környezetvédelmi minisztériumot, megerősíti az érintett hatóságokat, szigorít a jogszabályi előírásokon és az ellenőrzési mechanizmusokon, és kikényszeríti, hogy a beruházások pénzügyi hasznából az érintett települések is részesedjenek.

Ez is érdekelheti:  Nem tárgyalunk Fidesz-idiótákkal! - Idióta vagyok..., avagy engem jobbról előznek

A rendezvényen, amelyen ott volt a párt európai parlamenti listájának több képviselője, Magyar Péter bejelentette, hogy szinte valamennyi vármegyében megvannak már a listaállításhoz szükséges számú ajánlásaik.

A nagygyűlésen Magyar Péter átadta a licitálásra bocsátott napszemüvegéért felajánlott hárommillió forintot L. Ritók Nórának, a berettyóújfalui Igaz Gyöngy Alapítvány elnökének, aki jelezte: három, mélyszegénységben élő családot támogatnak az adománnyal.

Tarr Zoltán református lelkész, a Tisza párt európai parlamenti képviselőjelöltje azt mondta, „Debrecenben, a magyar reformátusság fővárosában, a kálvinista Rómában még mindig jó reformátusnak lenni”, és bejelentette: egymástól függetlenül két keresetet nyújtottak be az egyházi bírósághoz, hogy elmozdítsák beosztásából Balog Zoltán püspököt.

 

Kiemelt kép: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. / MTI/Koszticsák Szilárd

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük