KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lukasenko: A Nyugat puccsra készül Fehéroroszországban

A nyugati országok Ukrajnával együtt puccsot készítenek elő Fehéroroszországban – állítja Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök. Leszögezte, hogy a minszki biztonsági erők felkészültek a fenyegetésre, és nem fogják hagyni, hogy egy ilyen forgatókönyv megvalósuljon.

A Független Államok Közössége (FÁK) biztonsági vezetőinek csütörtöki találkozóján Lukasenko azt mondta, hogy „erőszakos rendszerváltás készül” Fehéroroszországban.

A továbbiakban azt állította, hogy „Lengyelországban, Litvániában és sajnos Ukrajnában fegyveres csoportok illegális tagjait képzik ki”. Az ügynökök Lukasenko szerint „alvó szélsőséges sejteket” akarnak létrehozni Fehéroroszországban.

Az elnök idézte az orosz biztonsági erőkkel nemrégiben végrehajtott közös műveleteket, amelyek során állítólag robbanóanyagokat foglaltak le.

„Ez a tény azt jelenti, hogy nem fognak minket békén hagyni”

– jelezte.

Lukasenko azt állította, hogy a kormányával szemben álló fehérorosz állampolgárok Ukrajnáért harcolnak, és ott szereznek harci tapasztalatokat.

Azt állította, hogy a 2020-as tüntetésekkel ellentétben a Nyugat most fegyveres cselekményekre buzdítja az ország ellenzékét, és finanszírozza is ezeket a tevékenységeket.

Lukasenko figyelmeztette a többi FÁK-tagállamot, hogy a jövőben hasonló fenyegetésekkel találkozhatnak, és nagyobb biztonsági együttműködésre szólított fel.

Waldemar Skrzypczak nyugalmazott tábornok a múlt hónap végén a lengyel Polsat TV-csatornán megszólalva felszólította a varsói hatóságokat, hogy „készüljenek fel egy fehéroroszországi felkelésre”, és hangsúlyozta, hogy „ez meg fog történni”.

„Készen kell állnunk arra, hogy támogassuk a Lukasenko elleni hadműveletet végrehajtó erőket. Megvan rá az okunk, hogy segítsük őket, ahogyan Ukrajnának is segítünk”

– érvelt a tábornok, aki korábban Lengyelország védelmi miniszterének fegyverkezési miniszterhelyettese volt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a tábornok megjegyzéseit kommentálva megjegyezte, hogy Oroszországnak kötelessége Fehéroroszország biztonságát garantálni, „amit ilyen nyilvánvaló fenyegetésekkel szemben meg is fogunk tenni”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök ©  Sputnik / Ilya Pitalev

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük