KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

London: Brit csapatok nem mennek Ukrajnába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

London nem tervezi, hogy csapatokat küld Oroszország ellen az ukrán katonák mellé – közölte szerdán a TASZSZ hírügynökséggel egy brit kormányszóvivő.

A megjegyzés azután hangzott el, hogy Emmanuel Macron francia elnök kijelentette: nem zárja ki a NATO-csapatok esetleges jelenlétét ukrán földön, a Kijev és Moszkva közötti konfliktus miatt.

A francia vezető először február végén vetette fel az ötletet, majd később ráerősített, és Oroszországot „ellenségnek” nevezte. Tagadta azonban, hogy Párizs „háborút” viselne Moszkva ellen.

Macron kijelentéseit követően a Le Monde arról számolt be, hogy Franciaország már legalább 2023 júniusa óta fontolgatja a katonai csapatok bevetésének gondolatát.

Az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SVR) vezetője, Szergej Nariskin kedden azt közölte, hogy Párizs mintegy 2000 katonát készül Ukrajnába küldeni.

Londonnak nincsenek ilyen tervei – mondta a TASZSZ-nek Rishi Sunak brit miniszterelnök hivatalának szóvivője.

A brit katonák nem fognak „harcolni az ukránok oldalán”

– jelentette ki a tisztviselő, hozzátéve, hogy a kormány kizárta a „teljes körű katonai bevetést”.

A brit kormány a múlt hónapban újságírókkal közölte, hogy nem fog kiegészítő csapatokat küldeni azon a kis létszámon túl, amellyel jelenleg is az országban tartózkodnak az ukrán fegyveres erők támogatására.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a hét elején egy esetleges ukrajnai NATO-telepítést kommentálva arra figyelmeztetett, hogy ez „egy lépéssel választana el, a teljes körű harmadik világháborútól”.

A NATO-tagállamok szintén közölték, hogy nem tervezik csapatok küldését Ukrajnába. Az Egyesült Államok vezette blokk továbbra is fenntartja, hogy nem kíván részese lenni a konfliktusnak, de ezután is támogatni fogja Kijevet fegyverekkel és pénzzel „addig, amíg szükséges”.

Oroszország arra figyelmeztetett, hogy a nyugati fegyverek szállítása már most a NATO-országokat a konfliktus de facto résztvevőivé teszi, és további eszkalációval fenyeget. Putyin a múlt hónapban azt mondta, hogy Moszkvának nem áll szándékában megtámadni a NATO-tagokat, hacsak nem őt támadják meg először.

Ez is érdekelheti:  Belga miniszterelnök: Elfogadhatatlan, ami ma történt, a brüsszeli polgármester akciója alkotmányellenes

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: brit katonák / Fotó: ©  Global Look Press / David Inderlied

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük