KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Legyőzni Oroszországot! – Ukrajna NATO-tagságáig tartó brit-ukrán biztonsági szerződés

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kijevben pénteken brit-ukrán biztonsági szerződést kötöttek azzal a céllal, hogy legyőzzék Oroszországot. A Rishi Sunak brit miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által aláírt megállapodás Ukrajna NATO-tagságáig maradna érvényben, és konkrétan utal arra, hogy a Nyugat esetleg újabb konfliktusba keveredik Oroszországgal – jelentette a Magyar Békekör tudósítója a Bloomberg hírügynökségre hivatkozva.

A szerződésben Ukrajnának nyújtandó „gyors és hosszú távú” támogatásról esik szó. A britek nyújtotta 2,5 milliárd fontos katonai támogatást további 200 millióval toldják meg.

Tudósítónk értesülése szerint a szerződés vélhetően titkos záradékokat is tartalmazhat, melyek a dróngyártásra szánt 200 millión kívül az ukrán légierő fejlesztését és brit alakulatok ukrajnai telepítését tennék lehetővé.

„Közvetlen hadüzenettel érne föl, ha Nagy-Britannia csapatokat telepítene Ukrajnába” – figyelmeztetett Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnök-helyettese a brit-ukrán szerződés aláírására reagálva. A politikus említést tett az ukránok által az oroszországi Belgorod lakossága ellen december végén bevetett brit gyártmányú tiltott repeszrakétákról, és feltette a kérdést: mi volna, ha az orosz haderő hasonló akciót hajtana végre Kijev belvárosa ellen, miközben brit csapatkontingenst telepítenének oda.

 

Kijev, 2024. január 13. szombat (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: Sunak és Zelenszkij 2024. január 12-én kötött „biztonsági és együttműködési” szerződést / Fotó: Euronews

Ez is érdekelheti:  Ma 15 órától évértékelőt tart Orbán Viktor miniszterelnök

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Legyőzni Oroszországot! – Ukrajna NATO-tagságáig tartó brit-ukrán biztonsági szerződés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük