KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gyurcsányné Pécsett: szerinte a kormány templomok felújítására herdálja az adófizetők pénzét

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ott, ahol fél évszázadnál kicsivel régebben Lenin páncélautójának hasonmását várták az elvtársnők, elvtársak, kisdobosok, úttörők, KISZ-tagok, hétfőn késő délután Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje tette tiszteletét. A helyszín Uránváros, az Uránbányász tér volt, ahol százak várták Gyurcsány Ferenc feleségét hétfőn. Voltak, akik már délelőtt üdvözlő feliratokkal készültek a fogadására.

Pontos feljegyzések szerint tudjuk, miszerint 1970. május 29-én Pécsre érkezett a nagy szovjet forradalmár „szolgálati” gépkocsijának utánzata, páncélkocsija. Történt mindez Lenin születésének századik évfordulója alkalmából. Most ilyen jeles évfordulót nem kapcsolhattunk az eseményhez. A DK egyik meghatározó arca, Dobrev Klára országjárása alkalmából Komlóról utazott át a baranyai megyeszékhelyre, hogy találkozhasson szimpatizánsaival.

Pontosan 18 percet késett, de ez senkit sem zavart meg. Nyugalomban telt az idő, erre garancia volt legalább 35 kivezényelt rendőr, meg jó húsz, sárga mellényes önkéntes egyaránt.

Először Szakács László, volt MSZP-s, mint most éppen DK-s támogatott ragadott mikrofont. Úgy vélte, Hoppál Péter képviselő semmit sem adott a pécsieknek. Szerinte, ha minden egybegyűlt – voltak vagy négyszázan – megfogott volna egy-egy téglát, már elérték volna a határt az autópálya mentén.

Dobrev azt rótta fel a kormánynak, hogy templomok felújítása herdálják el az adófizetők pénzének egy részét. Majd kijelentette, a magyarokra, mint Szent István népére kell tekintenünk.

Azt sem felejtette el, hogy Pécsett stadion épül. Neki talán nem szóltak, de az itteniek ebből éppen kimaradtak eddig. Az utolsó ilyen létesítményt az 1950-es évek elején adták át.

Végül abban maradtak, a DK, illetve szövetségesei leváltja a mostani miniszterelnököt, összes miniszterével együtt. Nem csupán győzni fognak, de sikeresen kormányoznak majd. Az elszámoltatást sem felejtette el megemlíteni a politikus.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: megvan a végleges döntés a következő magyar űrhajósról

Pucz Péter – Fotó: Dittrich Éva

Pécsi Újság.hu

Kapcsolódó:

Ezek Kádár Apró Dögei – akcióban a gyilkosok csemetéi!

Murányi László: EZEK…

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük