KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Varga Mihály szerint nincs nyári szünet az álhírterjesztésben

A pénzügyminiszter közösségi oldalán idézte a Népszavát, mely szerint „még nem volt olyan kormány – beleértve a mostanit is –, amely ne engedte volna el a költségvetési gyeplőt” választási évben.

A valóság ezzel szemben az, hogy a szocialista kormány 2006-ban (-9,3%) Európa-rekorder hiányszintet produkált, ráadásul mindezt olyan konjunktúra idején, amikor az összes körülöttünk lévő ország jelentős fellendülést ért el. Ha átlagot vonunk a nyolcévnyi kormányzásuk hiányaiból, 6,6%(!) feletti értéket kapunk.

Varga Mihály teljes bejegyzése:
Úgy látom, az álhírterjesztésben nincs nyári szünet. A Népszava szerint „még nem volt olyan kormány – beleértve a mostanit is –, amely ne engedte volna el a költségvetési gyeplőt” választási évben.
Nézzük a valóságot: a szocialista kormány 2006-ban (-9,3%) Európa-rekorder hiányszintet produkált, ráadásul mindezt olyan konjunktúra idején, amikor az összes körülöttünk lévő ország jelentős fellendülést ért el. Ha átlagot vonunk a nyolcévnyi kormányzásuk hiányaiból, 6,6%(!) feletti értéket kapunk.
Ezzel szemben a 2014-es és 2018-as választások éveiben rendre a maastrichti kritérium alatti deficitet ért el a kormány: -2,8% és -2,1% volt a hiány, utóbbi még az előzetesen tervezettnél is kedvezőbb volt. 2022-ben, amikor a koronavírus okozta visszaesésre világszerte nagyobb hiánnyal reagálnak az országok, az 5,9%-os magyar szint megfelel az európai uniós átlagnak.
Hiteltelen választási költségvetésnek nevezni egy olyan büdzsét, amely egy rendkívüli válság után a gazdaságot indítja újra. Ahogyan az elmúlt 10 év is alátámasztja: az újraindítást követően visszatérünk a hiány- és adósságcsökkentő pályára.
Régi baloldali trükk: azzal vádolnak, amit ők maguk csináltak.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük