TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Cseh mintára biztosítaná a fegyverviselési jogot a Mi Hazánk

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az önvédelemhez nem csak jogot, hanem eszközt is adna a Mi Hazánk Mozgalom a fegyverviselési lehetőségek szélesítésével, hiszen a bűnözők úgyis megszerzik a fegyvereiket, de a védekezéshez már jogszabálymódosítás kell.

Az EU fegyvertartást korlátozó igyekezetére válaszul kerül most be a cseh alkotmányba, hogy az ország állampolgárainak joguk van fegyverrel védelmezniük saját és más emberek életét, ez példa lehet Magyarország számára is, ezért fegyverviselési jogot adna a szolgálaton kívüli rendőröknek, honvédeknek és a sportlövőknek a Mi Hazánk.

Az önvédelmi fegyverek viselésének könnyítése közbiztonsági érdek is, hiszen a támadók kiiktatásával ártatlan áldozatokat menthetünk meg. A Mi Hazánk szerint elsődlegesen a fegyveres testületek tagjai számára kellene biztosítani, hogy szolgálati időn kívül, egyenruha nélkül is viselhessék akár szolgálati fegyverüket. Közérdek is, hogy minél több olyan személy hordjon önvédelmi lőfegyvert magával, aki gyakorlott, és felelősségteljes viselkedés mellett a magyar államot tudja szolgálni, s a fegyverkultúra fejlesztését is biztosítja jó példával.

Az önkéntes tartalékos honvédeknek is fegyverviselési engedélyt adna a Mi Hazánk, ezzel is vonzóvá téve a katonai kiképzést; ha egy önkéntestől elvárja az állam, hogy az élete árán fegyverrel védje a hazát háború idején, akkor miért tagadná meg tőle, hogy békeidőben fegyverrel védje az emberéletet jogos védelmi helyzetben? Ugyanígy be lehetne vonni a vadászokat, akik egyébként is már régóta szeretnének maroklőfegyvert a már Európában is általánosan engedélyezett kegyelemlövési célból (ti. a megsebzett és agonizáló vadat közvetlen közelről egy nagy kaliberű maroklőfegyverrel biztonságosabban és biztosabban lehet elejteni, mint a hosszúfegyverrel).

A sportlövők fegyverviselési jogát is megteremtené a Mi Hazánk Mozgalom, mivel a sportlövő közösség a legtörvénytisztelőbb rétege a társadalomnak. A sportfegyverek otthoni tartásához szükséges éves minősítéseken túl, a Mi Hazánk az utcai fegyverviseléshez a regisztrált sportlövők legalább 3 éves tagságát és évi minimum 10 igazolt versenyt követelne meg a büntetlen előéleten kívül. A fegyverekről és lőszerekről szóló 253/2004. kormányrendelet megérett a változtatásra, de párhuzamosan az engedélyest a fegyverviselésre vonatkozó szabály megsértése esetén (pl. ittas lőfegyverviselésnél) az engedély visszavonása mellett szigorúbb büntetéssel kellene sújtani. A BRFK kommunista beidegződésű és közutálat tárgyát képező Fegyverengedélyügyi Osztályától át kellene tenni az engedélyezési eljárást a decentralizáció és a dekriminalizáció jegyében pl. a minden megyeszékhelyen kijelölt kormányhivatalokhoz, amelyek most is vadászati hatóságként működnek.

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: Magyarország és a NATO-tagországok többsége egészen másként látja az ukrajnai háborút és a béke lehetőségét

A Mi Hazánk Mozgalom a svájci és csehországi példát tekinti mintának, utóbbi egy 10,7 milliós ország, ahol szinte mindenkinek van fegyvertartási jogosultsága, mintegy 310 ezren élnek is vele. A civil fegyverviselés kiszélesítésére van szükség Magyarországon is – írta Facebook bejegyzésében Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke

facebook – NIF

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük