KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Georg Spöttle: Attól, hogy valakit megtámadnak, még nem lesz automatikusan jogállam

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Komoly szavak, még pedig nem is akárkitől, hanem Olaf Scholz német szövetségi kancellár politikai tanácsadójától, Jens Plötnertől. Remek ember, mivel gondolkodik, persze ez a mondata hatalmas port kavart, de még rá is tett egy lapáttal. „Húsz darab Marder páncélos szállításával meg lehet tölteni az újságok lapjait, ám a jövőbéli kapcsolatunkról Oroszországgal már kevésbé.

Németország már megint katolikusabb akar lenni a pápánál is és túltolja a politikai korrektséget, ha Ukrajnáról van szó. Plötner ennél azonban pragmatikusabban gondolkodik, hiszen egyszer tűzszünet, vagy akár békekötés is lesz Moszkva és Kijev között és utána ismét el kell gondolkodni a kétoldalú kapcsolatokon egyrészt energetikai téren, másrészt az ipar és a mezőgazdaság területein. Ez most Berlinnek az ördögtől való és a kancellár próbálta menteni, ami menthető: „A közeljövőben nem tudok semminemű partneri kapcsolatot elképzelni Oroszországgal” -nyilatkozta miután Jens Plötner szavai miatt a Szabad Demokraták (FDP) és Friedrich Merz (CDU) is élesen bírálta a kancellár politikáját.

Németország komoly bajban van ez csütörtökön lett igazán sajtónyilvános. A német kormány csütörtökön életbe léptette a gázellátás esetleges zavaraira készített háromszintű vészhelyzeti tervének második, “riasztási fokozatát”. Közölték, hogy az ország válsággal néz szembe az Oroszországból érkező gázszállítások csökkenése miatt. A Gazprom csak az északi áramlat gázvezetéken napi 100 millió köbméterrel (!!!) csökkentette a gázszállítást. Robert Habeck gazdasági miniszter Vlagyimir Putyin orosz elnök országa elleni gazdasági hadviselésnek nevezte az orosz szállítások kimaradását. A Zöldek politikusa a német iparvállalatok szövetségének (BDI) éves tanácskozásán elmondta, hogy Vlagyimir Putyin azért indított háborút Ukrajna ellen, mert az orosz “diktatórikus rezsim” fenyegető veszélyként értékeli, hogy Ukrajna a szabadságra törekszik. Az orosz hadműveletek kiváltó okairól természetesen nem beszélt. Habeck még azt is belengette, hogy kormányának vissza kell vennie a zöldpolitikából és nagy valószínűséggel újra beüzemelik a szénerőműveket.

A német pénzügyminisztérium vizsgálja az Északi Áramlat-2 gázvezeték országon áthaladó szakaszainak államosításának lehetőségét – jelentette pénteken a Der Spiegel című lap forrásokra hivatkozva. Az újonnan épített orosz gázvezeték eddig még nem üzemelt, mert Németország az ukrajnai konfliktus előtt leállította az engedélyezését. A terv az, hogy a Németországi szakaszt leválasszák a Nordstream 2 többi részéről és összekössék azt egy LNG, cseppfolyósított földgáz terminállal. Mivel itt egy orosz-német közös befektetésről van szó nyilvánvaló, hogy Moszkva jogi lépésekkel fog élni az államosítás ellen. Érdekes, hogy besérült a berlini kormány, mivel a Gazprom 40 százalékkal csökkentette a szállítást. Scholz kancellár szerint „Putyin támadást indított Németország ellen”. A nehézfegyverekről, amelyeket Kijevnek küldenek, hogy azokkal oroszokat gyilkoljanak persze nem esik szó….

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: