A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

20 ezer amerikai zsoldos készül Ukrajnába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mintegy 20 ezer amerikai zsoldos – akiket Kijev külföldi önkéntesként próbál beállítani – ajánlotta fel „segítségét” az ukrán rezsimnek, hogy katonaként részt vegyen az ukránok oldalán a fegyveres harcokban.

Moszkva határozottan felszólította Washingtont a zsoldosok toborzásának leállítására, mivel az beláthatatlan nemzetközi következményekkel járhat – olvasható Maria Zakharovának, az orosz külügyminisztérium szóvivőjének ma megjelent közleményében.

A szóvivő kijelentette, hogy a Fehér Ház és az amerikai titkosszolgálatok tudtával folyó amerikai állampolgárok toborzása és Ukrajnába történő szállítása, közvetlen veszélyt jelent az amerikai állampolgárok életére, biztonságára és nyíltan ellentmondanak a diplomáciai szabályoknak, ugyanakkor azzal is fenyegetnek, hogy kiszámíthatatlan nemzetközi következményekkel járhatnak.

Zakharova rámutatott, hogy csak az amerikai média szerint, az orosz különleges hadművelet megkezdése után mintegy 20 ezer amerikai fejezte ki szándékát Kijev támogatására, az ukrán diplomáciai képviselet pedig hivatalosan több mint hatezer kérelmet vett nyilvántartásba. Ez a toborzó tevékenység ellentétes az 1961. évi bécsi egyezménnyel.

Zakharova felhívta még a figyelmet arra is, hogy az Ukrajnába érkező amerikaik jelentős része a fehér felsőbbrendűség eszméinek hívei, akik elsősorban az Azov neonáci fegyveres alakulatok támogatását szorgalmazzák.

Moszkva az amerikai hatóságok hozzáállását ebben a kérdésben úgy tekinti, hogy Washington nem az ukrán válság megoldásában érdekelt, hanem inkább a konfliktus táplálására törekszik.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: