KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ezért mindenképp börtön jár: A Telex már februárban bekészítette „a szavazólapok elégetéséről” szóló cikket

A kidobott erdélyi szavazólapokról szóló cikkét már február elsején megírhatta a Telex nevű szennyoldal…

A cikk megszületésének és publikálásának ideje közti eltérésre a Transzparens Újságírásért Alapítvány által felkért független választási médiafigyelő delegáció bukkant rá.

Mint arról beszámoltunk, az ismert baloldali aktivista, Parászka Boróka lakhelyétől nem messze kidobva találtak 25-30 szavazólapot, a baloldal pedig ennek hatására a külhoni szavazatok megsemmisítését követeli.

A hírről beszámolt többek között a Telex, a sztorit pedig megosztották Facebookon is. Érdekesség, hogy a Facebook fejlesztői oldalán található URL alapján ezt a cikket a portál még 2022. február elsején írta meg:

Hogy lehet februári a cikk, hacsak március 15-én kapták kézhez a levélszavazatokat?

A cikk URL-jénak fent bemutatott időbeli sorrendje ugyan cikkünk írásának megkezdése óta is módosult, azonban, mint a Transzparens Újságírásért Alapítvány rámutat, a Google keresőmotorja által tárolt változat alapján

a Telex valójában február elsején hozhatta létre a cikket.

Külön érdekesség, hogy a levélszavazatokat Erdélyben csak március 15-én vehették át a választópolgárok.

Mandiner / Vadhajtások

Vadhajtások magyarázata:

Az URL címe akkor jött létre, amikor a Telex megírta és bekészítetette a cikket. Tehát vázlatba tette. Ebben semmi új nincsen, hiszen mi is így dolgozunk a gyorsaság miatt. Bekészítjük vázlatba cikkeinket, főleg az országos hírértékűeket, hogy amikor véglegesen megvan a cikk tartalmának a hitelessége, akkor kiengedjük élesbe. Itt viszont, egy előre eltervezett, bűncselekmény történt. Egy olyan bűncselekmény, ami túlmutat az álhíreiken is a Telexnél. Pontosan kitervelten, hónapokkal ezelőtt elkészítették, hogy ezt a kampány utolsó napjaiban bevethessék. Ismét lebuktak.

A NIF szerkesztősége a Vadhajtások technikai magyarázatát megerősíti!

Kapcsolódó:

Előre eltervezett provokáció történhetett, már a Fidesz választási csalásától hangos az ellenségi média (frissítés, új infók)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük