KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egyre több ország nem enged az USA nyomásgyakorlásának az orosz-ukrán konfliktus kapcsán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Fehér Ház más országokra történő nyomásgyakorlása az ukrán válság miatt egyre több állam ellenállásába ütközik – számol be erről a TASS a People’s Daily című újságban megjelent egyik cikkel kapcsolatban

A People’s Daily többek között a következőkről ír:

„Az ukrajnai válság bemutatta az Egyesült Államok valós természetét, amely saját akaratát igyekszik rákényszeríteni más országokra. Washington az utóbbi időben olyan országokat fenyeget, amelyek nem osztják álláspontját az ukrán kérdésben. Mint írják:  Az amerikai kényszerdiplomácia módszerei azonban veszítenek hatékonyságukból.”
 

A szerzők megjegyzik, hogy Oroszország ukrajnai hadműveletének megkezdése után magas rangú amerikai tisztviselők többször is megfenyegették Kínát és Indiát. Az amerikai vezetés Pekinget is felszólítottal, hogy tartózkodjon az Oroszországot támogató megnyilvánulásoktól.

Az újság emlékeztet arra, hogy az Egyesült Államok az elmúlt néhány évben folyamatosan azzal vádolta Kínát, hogy Peking kényszerdiplomáciát alkalmaz.

„Az ukrán események azonban bebizonyították, hogy ezzel a taktikával éppen az Egyesült Államok akar saját érdekeitől vezérelve más országokat megfélemlíteni ”
hangsúlyozzák a szerzők.
Az újság rámutat, hogy Washington következetlen politikát folytat, ami arra kényszeríti az Európai Uniót, hogy új korlátozásokat vezessen be az Orosz Föderációval szemben, miközben az amerikai vállalatok továbbra is orosz olajat importálnak. Az ukrajnai ellenségeskedés hatására menekültek tömegei zúdultak Európába, az Oroszország elleni intézkedések miatt pedig az EU országaiban energiahiány és tőkekiáramlás kezdett érezni
– áll a cikkben.
„Az Egyesült Államok profitál a háborúból és a szankciókból”
  • olvasható a People’s Daily című újságban.

A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy az amerikai fél nyomásgyakorlási módszerei „beépültek az Egyesült Államok külpolitikájába”. A szerzők értetlenségüknek adnak hangot, hogy a Fehér Ház „monopolizálta az olyan fogalmak értelmezésének jogát, mint a demokrácia, a szabadság, az emberi jogok és a szuverenitás”, miközben lehetőség szerint független diplomáciai stratégiát folytató államokra gyakorol nyomást, hogy akaratát rájuk kényszerítse.

Ez is érdekelheti:  Kövér László megúszta, nem neki kell aláírnia a svéd NATO-csatlakozásról szóló törvényt

„A kényszerdiplomácia sok áldozattal járt, és továbbra is aláássa az Egyesült Államok hírnevét, miközben egyre több ország ellenáll Washington akaratának – zárul a cikk.

 Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Embargós olajat vásárol az USA Oroszországtól? – Lettország lett az “olajmosoda” központja?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük