KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Wass Albert mellszobrot kapott Tevelen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tart az eufória, hallatlanul boldogok vagyunk, hogy negyed-szer is kétharmaddal győzött a Fidesz-KDNP, a magyar meg-maradás és a magyar fennmaradás pártszövetsége! Ám e sorsdöntő, remek történés sem árnyékolhatja be, feledteti el más, ugyancsak örömteli esemény megtörténtét.

Mindez Wass Albert (1908- 1998), egyik legnagyobb, ám igen mostoha sorsú írónk legújabb szobrának felavatása kapcsán jutott eszembe. Ugyanis most, április 2-án szombaton újabb szobrot kapott nagy írónk a Tolna megyei Tevelen. (Azért újabb, mert már több szoborral is adózott a magyarság kiváló írónk nem múló emlékének, így először Bonyhádon, 2005-ben, majd Debrecenben, a Nagyerdő szélén is. Csak a tömény víz- fej, a kozmopolita, ballibsi Budapest nem akar szobrot sem Wass Albertnek, sem gróf Teleki Pálnak!)

Nos, Tevelen, a helyi székely ház udvarán avatta fel Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár Túri Török Tibor szobrászművész alkotását Erős Pál, a Teveli Székely kör elnökével együtt.

A piedesztálon, amelyen az író mellszobra áll, a hajdani Nagy-Magyarország sziluettje látható, belerajzolva pedig a mai csonka ország körvonalai. Felette, de közvetlenül a szobor alatti posztamensen az író neve, majd születési és halálozási évei láthatók, ezek alatt pedig egy kétsoros Wass Albert idézet:

         „Csak a vér és a nyelv tudja összekötni

           az embereket, s a közös múlt emléke.”

…Egyszer talán majd azt is megélhetjük, hogy Budapesten is

avathatunk Wass Albert szobrot. Talán, majd, egyszer…

 

 

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Kiemelt kép: Makovics Kornél

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Radnóti László: Anyakép – kétféle ecsettel

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük