KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Három ok, amelyek a Fidesz-KDNP negyedik kétharmados győzelméhez vezettek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mint oly sokan közülünk itt a nemzeti konzervatív oldalon, én is biztos voltam a Fidesz-KDNP győzelmében a mostani választásokon, de nem hittem a kétharmados győzelemben, amely – hála az égnek! – végül is bekövetkezett. Most, utólag már könnyű okosnak lenni, ám mégis, ennek tudatában szeretnék megfogalmazni három okot, amelyek – szerintem – ehhez a világra szóló, kétharmados Fidesz-KDNP győzelemhez vezettek.

1.  Az első okot abban látom, hogy Orbán Viktor nem csupán itthon, Magyarországon, de egész Európában, sőt megkockáztatom, az egész világon is kiemelkedően tehetséges, karizmatikus politikus. Ez Makizajról nem mondható el, – sőt! Anélkül, hogy most ezt részletesen is megindokolva kifejteném, egy kifejezetten gyenge és tehetségtelen, hebrencs valaki. A Fidesz-KDNP sorrendben negyedik kétharmados győzelmének első oka – szerintem – Orbán Viktor kiemelkedő személyes tulajdonságainak köszönhető, amelyet nagyon sokan felismertünk.

2. Feltétlenül említeni kell ezek után azt, hogy a Fidesz-KDNP vezetése a társadalom különböző csoportjainak állandó jelleggel a segítségére sietett. Így az időseknek (nyugdíjasoknak), a nőknek, a 25 év alatti fiataloknak, a kis- és közepes vállalkozóknak, stb. Mi, hétköznapi emberek, akik a választók (szavazók) döntő többségét alkotjuk, nem vagyunk sem nehéz felfogásúak, sem érzéketlenek. Ebből pedig az következik, hogy amely politikai vezetés az életünk elviselhetőbbé, könnyebbé tételén fáradozik, és nem megszorításokkal megnehezíti, azt mi nem csak észleljük, észrevesszük, de szavazáskor a voksainkkal meg is háláljuk.

3. Végül, de nem utolsó sorban a két versengő pártszövetség, egyfelől a Fidesz-KDNP, – másfelől a Makizaj (és gyurcsányi) vezette hatpárti szövetség két, homlokegyenest ellenkező módon viszonyult az orosz-ukrán háborúhoz. Míg előbbi hangsúlyosan elzárkózott minden olyan cselekedettől, amely Magyarországot e háború résztvevőjévé tehette volna, esetleg abba belesodorhatta volna, – azaz sem magyar katonákat, sem fegyvereket nem akart küldeni és nem is küldött Ukrajnának, ettől messzemenően elhatárolódott. Továbbá ahhoz sem járult hozzá, hogy országunk területén keresztül más országok katonákat, fegyvereket, hadianyagot szállítsanak Ukrajnának,- a hat párti szövetség ezzel ellentétesen nyilatkozott! Azaz a hat párti szövetség magyar katonákat, magyar fegyvereket is küldött volna a NATO ilyen értelmű döntése esetén Ukrajnának és más országok részére is engedélyezte volna, hogy hadi felszereléseket országunk területén keresztül Ukrajnába szállítsanak. Orbán Viktor sokszor és sok helyen nyilatkozta azt, hogy ez a háború nem a mi háborúnk, ez két nagy ország között zajlik és ebből nekünk, magyaroknak mindenképpen ki kell maradnunk! A magyar választók, szavazók döntő többsége, szinte száz százaléka, pártszimpátiától függetlenül az orosz-ukrán háborútól távol maradásunk mellett volt és van.  Márpedig ezt a véleményét csakis a Fidesz-KDNP pártszövetségre szavazással fejezhette ki.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (I. rész)

Nem állítom, hogy a felsorolt három szemponton kívül további más meggondolások nem szóltak a Fidesz-KDNP mostani, sorrendben negyedik kétharmados győzelméhez. Azt azonban igenis vallom, hogy e három szempont hozzájárult az említett győzelemhez!

A szerző nyugd, jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük