KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Köszönjük szépen Trianon II.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Még egy hónapja sincs, hogy „Köszönjük szépen, Trianon” címmel hírt adtunk arról, hogy a mostani orosz-ukrán háború első napjaiban az ukrán hadsereg soraiban elhunyt a 29 éves ungvári Kis Sándor. (Ez a Rá, és más idegen érdekekért elhunyt magyar származású katonák emlékét őrizte meg ez az említett írásunk, amely a Polgárdy Géza Blogja oldalon máig is olvasható.)

Bármilyen szomorú is volt e hír, valamennyien tudtuk, hogy Kis Sándor „ukrán” katona csak az első, de nem az utolsó magyar áldozata ennek a számunkra. magyarok számára idegen háborúnak.

Most pedig itt a szomorú hír, hogy e háborúnak megvan a következő kárpátaljai magyar áldozata is, Varga Eduárd főtörzsőrmester személyében. A Rahón, 1997. augusztus 8-án született fiatal magyar katona így mindössze 24 évet élt. A középiskola elvégzése után az ukrán határőrség soraiba lépett, majd később csatlakozott az ukrán fegyveres erőkhöz. Mind ezt  a Rahói Városi Tanács adta hírül, s a Kárpátalja.ma oldal tette közzé.

Tehát újabb magyar áldozat! Köszönjük szépen neked, Trianon! Mert hiába hajtogatják a jól értesültek, hogy jelenleg semmiféle Trianonnal kapcsolatos szerződés, jogszabály nincs hatályban, mert már jó régen a II. világháborút lezáró Párizs környéki békék a mérvadóak! Ha így is van, a történelmi Nagy-Magyarország amputálása, leszeletelése 1920. június 4-én kezdődött! A csonkolt ország azóta is csonkolt, az akkor elcsatolt, Trianon gonosztevői által más országoknak ajándékozott területeinken élő magyarság pedig azóta van kitéve bizonyos fertelmes eseményeknek! Az utódállamok területén született magyar nemzetiségű  fiatalok azóta harcolnak idegen országokban, idegen érdekekért és halnak meg, egyik a másik után. Ugye emlékszünk még az 1990-es évek délszláv háborúira! Igen, mert ez volt a LEGSZÖRNYŰSÉGE- SEBB! Ugyanis a horvátországi magyar fiatal férfiakat a horvát hadseregbe, a szerbiai magyar fiatal férfiakat a szerb hadseregbe sorozták be! Aztán lőhette egymást a horvátországi és a szerbiai magyar! Szinte hihetetlen, szinte felfogatatlan!

Köszönjük szépen, Trianon!

Most pedig Varga Eduárd halálát köszönjük meg, neked, átkozott Trianon.

Élt 24 évet!

Legyen neki könnyű a föld…

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Dr. Polgárdy Géza: Köszönjük szépen, Trianon – Az ukrán hadsereg katonáiként meghalt kárpátaljai magyar fiatalokra emlékezünk

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: