Bill Clintonnal társalgott Zelenszkij

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videokapcsolaton keresztül beszélt Bill Clinton volt amerikai elnökkel, és megköszönte támogatását – írja az ukrán államfő hivatalos Telegram csatornája. Szerinte azoknak a közösségeknek, ahol a szabadság és a demokrácia az alapérték, nem szabad elveszíteniük az ukrajnai események relevanciáját.

Hálás vagyok Bill Clinton 42. amerikai elnöknek a beszélgetésért és annak, hogy személyesen is támogatja államunkat! – írta Zelenszkij.

Korábban a Strana.ua egy kijevi forrásra hivatkozva azt sugallta, hogy a nyugati országok az Oroszországgal kötött kompromisszumos béke felé kívánják tolni Ukrajnát. Erre utal, hogy Joe Biden amerikai és Emmanuel Macron francia elnök, valamint Olaf Scholz német kancellártól információk jelentek meg a Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnökkel fennálló kapcsolatokban létező problémákról.

A Zelenszkijjel szembeni erősödő elégedetlenségről tanúskodnak a nyugati médiában az ukrán elnököt érő egyre sűrűbb kritikák, az egy inkább késlekedő fegyverek és a pénzügyi segélyek, valamint az Amnesty International vitatott jelentése az Ukrajna háborús bűntetteiről.

Egyes információk szerint ugyanakkor Zelenszkij objektív tényezőkre hivatkozva még az év vége előtt egyezséget tervez Moszkvával.

 

Kiemelt képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök / Flikr

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük