KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukránok több mint 14 ezer fegyverest vontak össze a Donyeck közeli Avdiivkánál

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Több mint 14 ezer fegyverest vontak össze az ukránok a Donyeck megyei Avdiivka település közelében – számolt be a TASSZ.

A hírügynökség értesülései szerint nem csak az ukrán fegyveres erők egységeiről van szó, de jelen vannak idegen zsoldosok és az ukrán nacionalista zászlóaljak fegyveresei is.

Az előző napon Donyeck város szinte minden részét lőtték az ukránok. Megfigyelők szerint 2015 óta tegnap történt a legsúlyosabb tüzérségi támadás a város ellen. A célpontok polgári objektumok, lakóépületek voltak, de találat érte Vishnevsky kórházat, a Szent Vlagyimir templomot, és a Donyecki Kulturális és Művészeti Főiskola szállóját is.

Az ágyúzás eredményeként jelentős károk keletkeztek az elektromos hálózatban, a gázvezeték-rendszerben. Többen életüket vesztették, köztük egy 11 éves gyermek is.

A kijevi egységek különböző típusú tüzérségi fegyvereket használnak, köztük a BM-27 Uragan többszörös kilövésű rakétarendszert, olyan fegyvereket is, melyeket a Nyugat szállított a kijevi rezsimnek.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Az EU nem lankad érveket gyártani nekünk a kilépésre

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük