Az ősszel induló tanévben már ingyenesen kapják a diákok a tankönyveket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ugye emlékszünk még, 2002-ben az MSZP azzal is kampányolt minden más szép és jó ígéret mellett, hogy ingyenessé teszi valamennyi diák számára a tankönyveket. Ezt az ígéretet, mint ahogyan sok minden mást sem, természetesen regnálásul alatt nem tudták teljesíteni, ugyanakkor „sikeresen elvezették” az országot a csőd szélére, miközben – Gyurcsány: „Hazudtunk reggel, éjjel meg este”. 

2020-ban már más a helyzet, bár ehhez a szocialistáknak és a liberálisoknak semmi közük. A tény viszont az, hogy miközben a hazai ellenség (az ellenzék szó valódi értelmezése) minden területen teljes erőbedobással a magyarság ellen küzd, a jelenlegi nemzeti-keresztény kormány olyan épülő pályára állította az országot, melyet elvitatni nem lehet akkor sem, ha ez a tény fortyogó indulatokat vált ki a szélsőséges liberálfasiszta elemekből. A tények pedig makacs dolgok.


Az MTI híre:

Rétvári: a 2020/21-es tanévtől már minden diák ingyenesen kapja a tankönyveket

 

A 2020/21-es tanévtől már minden diák – összesen 1,2 millió tanuló – teljesen ingyenesen kapja a tankönyveket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten újságíróknak.

Rétvári Bence kifejtette: az intézkedés érinti az alsó, felső tagozatos általános iskolások és a középiskolások mellett a 13-16. szakképzési évfolyamokra járó tanulókat is.

Az ingyenes tankönyvellátás kiterjesztése 13,5 milliárd forintba kerül, aminek fedezetét az idei és a jövő évi költségvetés egyaránt tartalmazza – ismertette.

Az államtitkár megjegyezte: korábban akár 20-30 ezer forintot is elérhette egy-egy tankönyvcsomag ára, ez az összeg mostantól teljes egészében a családoknál maradhat.

Úgy fogalmazott: a kormány a családtámogatások egyik formájaként tekint a tankönyvellátásra, és fontosnak tartja, hogy egy családbarát országban a gyermekvállalásnál ne merüljön fel szempontként az, hogy a tankönyvek megvásárlása később mekkora költséget jelent.

Jelezte azt is: a tankönyvek gyártása a szokott menetrend szerint zajlik, és biztosítható lesz, hogy augusztus végére minden iskolába megérkezzenek a teljesen ingyenes tankönyvek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük