KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz védelmi minisztérium cáfolta a nagyszabású ukrán ellentámadásról szóló híreszteléseket

Az orosz védelmi minisztérium cáfolta a nagyszabású ukrán ellentámadásról szóló híreszteléseket. Csütörtöki közleményükben azt állították, hogy a frontvonal nagy részén viszonylag nyugodt a helyzet, csak Artyomovszkban és környékén, más néven Bahmutban voltak heves harcok.

„Az egyes Telegram-csatornák által közölt jelentések, amelyek szerint az arcvonal mentén több helyen „áttört a védelem”, nem helytállóak”

közölte a minisztérium. „Az általános helyzet a különleges katonai művelet területén ellenőrzés alatt áll”.

Az orosz hadsereg szerint Artyomovszk utolsó megmaradt részét a légierő és a tüzérség támogatásával ostromolták, miközben a várostól északnyugatra, Malo-Iljinkovka irányában „folyamatos harc” folyt az ukrán egységek támadásának visszaverése érdekében, „súlyos ellenséges veszteségekkel, emberéletben és felszerelésben”.

A donyecki fronton nyolc ukrán támadást és három felderítési kísérletet vertek vissza – közölte az orosz hadsereg. Folytatódnak az orosz erők erőfeszítései, hogy elfoglalják egész Marijinkát és blokád alá vegyék Avdejevkát.

Az ukrán csapatok két támadást kíséreltek meg Kremennaja felé, de visszaverték őket, északabbra, Kupjanszk közelében pedig három felderítő csapatot vertek szét. A minisztérium közzétette a herszoni fronton elszenvedett ukrán veszteségek listáját is, és beszámolt 12 HIMARS rakéta és egy Szu-25-ös típusú támadó repülőgép lelövéséről.

Korábban a nap folyamán több katonai tudósító arról számolt be, hogy az ukrán ellentámadás megkezdődhetett, „áttörés” történt Artyomovszk közelében, és több támadás történt a frontvonal mentén. Az egyik tudósító katonai forrásokra hivatkozva azt állította, hogy az ukránok vegyi fegyvereket is bevetettek a zaporozsjei front egy szakaszán.

Kijev egyelőre nem kommentálta a csütörtöki megmozdulásokat. Korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt állította, hogy hadseregének még több időre van szüksége a felkészüléshez a régóta várt tavaszi ellentámadás előtt.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt kép: Tüzérségi csapás az ukrán állásokra Artyomovszkban (Bahmut), 2023. április 24. © Sputnik

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük