KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Előre be nem jelentett, magas szintű tárgyalásokat folytatott Kína és az Egyesült Államok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója szerdán és csütörtökön Bécsben előre be nem jelentett megbeszélést folytatott Wang Yi-vel, a Kínai Kommunista Párt külügyi bizottságának vezetőjével.

A Fehér Ház rövid közleményében a találkozókat „őszinte, érdemi és konstruktív megbeszéléseknek” minősítette az orosz-ukrán konfliktustól a Tajvani-szorosban tapasztalható feszültségig terjedő kérdésekről.

Az AP egy meg nem nevezett amerikai tisztviselőt idézett, aki szerint Sullivan azt mondta Vangnak, hogy Washington „túl akar lépni” azon a vitán, amelyet a tavaly télen az Egyesült Államok területe felett észlelt kínai magaslégballon váltott ki. Az USA azt állította, hogy a léggömböt kémkedésre használták, és február elején vadászgépet küldött a léggömb lelövésére. Peking szerint az egy időjárásfigyelő léghajó volt, amely letért az útvonaláról.

Az AP szerint mindkét fél egyetértett abban, hogy a léggömbös incidens „sajnálatos” volt, és „vissza kívánják állítani a szokásos, normális kommunikációs csatornákat”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Global Times / Xinhua

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: