KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Gerhard Schröder ellen nyomoz a lengyel ügyészség

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az RMF lengyel rádióállomás jelentése szerint a lengyel ügyészség vizsgálja Gerhard Schröder volt szövetségi kancellár “szerepét” “az Ukrajna elleni orosz agressziós háború előkészítésében”.

A meg nem nevezett forrásokra támaszkodó információk szerint a szervezett bűnözés és korrupció elleni osztály azt is vizsgálja, hogy Schröder felhasználta-e az orosz energetikai cégekben folytatott tevékenységét arra, hogy “nyomást gyakoroljon az EU-ra és Ukrajnára”.

A rádióállomás arról számolt be, hogy a lengyel ügyészség fülest kapott arról, hogy Schröder bűncselekményt követhetett el. Lengyelország az eljárást Ukrajnával konzultálva folytatja le

– tették hozzá.

Schröder exkancellárt a héten ismét bírálta a német mainstream média, miután május 9-én elfogadta a náci Németország feletti győzelem napjának megünneplésére szóló meghívást a berlini orosz nagykövetségre.

Márciusban Varsóból már korábban is kemény bírálatok fogalmazódtak meg Schröderrel szemben. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a Heidelbergi Egyetemen tartott beszédében azzal vádolta a volt kancellárt, hogy “egész Európát veszélyezteti oroszbarát politikájával”.

A Schröderhez hasonló emberek függővé tették Európát Oroszországtól, és egzisztenciális veszélybe sodorták az egész kontinenst

– jelentette ki beszédében Morawiecki.

Március elején a hannoveri ügyészség büntetőfeljelentést tett Schröder ellen. A feljelentés az ukrajnai konfliktussal kapcsolatos “emberiség elleni bűncselekményekről” szól.

Sajtóértesülések szerint az aktákat továbbították a karlsruhei szövetségi legfelsőbb bíróságon működő szövetségi főügyésznek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Gerhard Schröder volt kancellár a Kazahsztán és Németország közötti diplomáciai kapcsolatok 30. évfordulója alkalmából rendezett rendezvényen Hannoverben 2023. január 31-én

Ez is érdekelheti:  Civilnek mutatják magukat az ukrán fegyveres erők Harkov közelében

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük