KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Wagner-főnök: elkezdődött az ukrán ellentámadás

Az ukrán ellentámadás teljes gőzzel halad, Volodimir Zelenszkij elnök ravaszkodik, amikor az offenzíva elhalasztásáról beszél – közölte Jevgenyij Prigozsin, a Bahmut ostromában kulcsszerepet játszó Wagner magánhadsereg alapítója csütörtökön sajtószolgálatának Telegram-csatornáján.

„Artyomovszk (Bahmut orosz hadijelentésekben használt elnevezése) irányában az ukrán fegyveres erők alegységei behatolnak a szárnyakba, és sajnos néhány helyen sikerrel is járnak. Mi tovább haladunk, hogy rajtuküssünk”

– mondta hangüzenetében Prigozsin.

„Az ukrán fegyveres erők terve így működik: mi megyünk, hogy rajtuküssünk, ők meg rajtunkütnek”

– tette hozzá.

Prigozsin szerint az ukrán offenzívában képzett és jól felszerelt erőket vetettek be, amelyek első feladata a bahmuti front „áttörése”. Arra figyelmeztetett, hogy ezt követően a nagyobbrészt megszállt ukrajnai Zaporizzsja megye, majd az oroszországi Brjanszk és Belgorod megye felé fogják venni az irányt. Azt mondta, hogy a Wagner csapata a lőszerhiány ellenére továbbra is teljesíti harci küldetését Bahmutban.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve közölte, hogy az orosz rohamosztagok folytatják offenzívájukat Bahmut nyugati részén, a szárnyaikon pedig légideszantosok tartóztatják fel az ukrán csapatokat, miközben az orosz légierő és tüzérség csapásokat mér az ukrán erőkre a környező települések körzetében.

A tábornok szerint ezen a frontszakaszon az elmúlt nap folyamán 230 ukrán katona és „zsoldos” vesztette életét. Az ukrán fegyveres erők napi összesített emberveszteségét mintegy 555 főre tette. A megsemmisített ukrán katonai létesítmények és eszközök között említett meg egyebek között három lőszerraktárt és egy Szu-25-ös harci gépet.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön nem kívánta kommentálni a sajtónak Prigozsin részéről az orosz hadsereg vezetésének és tábornokainak címzett bírálatokat.
A nap folyamán orosz ellenőrzés alá került területek több településéről, köztök Donyeckből jelentettek ukrán tüzérségi támadásokat a helyi hatóságok.

Ez is érdekelheti:  Fegyveres merényletkísérlet Trump ellen - a merénylőt lelőtték (videón a lövés pillanata)

Alekszandr Bogomaz, az oroszországi Brajnszk megye kormányzója közölte, hogy ukrán dróntámadás ért egy olajtárolót Klinci városban. A tisztségviselő szerint a létesítmény alapja és egy tartály megrongálódott, személyi sérülés nem történt.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük