KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Karácsonyék elszórták a megtakarított pénzt és csődbe vitték Budapestet

Hiába magyarázzák a bukott bizonyítványt Karácsony Gergely főpolgármesterék: elszórták a megtakarított pénzt és csődbe vitték Budapestet – írta a Fidesz budapesti szervezete Facebook-oldalán csütörtökön.

Hozzátették: a főpolgármesterék továbbra sem adnak választ arra, „hová lett a pénz”, „helyette folyamatos tagadásba burkolódznak”, legutóbb Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes „próbálta kimagyarázni a 2019-ben elbénázott reklámtendert” egy rádióinterjúban.

A Fidesz budapesti szervezete szerint azonban Karácsony Gerelynek „2019-es hatalomra kerülésekor a szabályos közbeszerzésen érvényes és nyertes ajánlatot csak alá kellett volna írnia a francia hátterű multinacionális céggel”. Megjegyezték: a cég a szerződés szerint évente több mint 1,7 milliárd forintot fizetett volna „a járműágazathoz, illetve a tömegközlekedési infrastruktúrához tartozó reklámfelületek hasznosítási jogáért” 8 éven keresztül.

„Csakhogy erre a pénzre számunkra a mai napig ismeretlen okból nemet mondott a Karácsony Gergely vezette főváros, kiírta újra ugyanazt a közbeszerzést”

– írták. Megjegyezték, a megismételt eljárás után „két és félszer kevesebb pénzért vitte el” ugyanaz a cég ugyanazt a tendert.

Felhívták a figyelmet arra: a budapesti költségvetés vesztesége „naponta nagyjából 2,6 millió forint, havonta mintegy 80 millió, évente pedig csaknem egymilliárd forint”.

„Vagyis csak a reklámtenderen 2019 novemberétől mostanáig három és félmilliárd forintot dobtak ki feleslegesen az ablakon a hozzá nem értésük miatt Karácsony Gergelyék. Ebből a pénzből csaknem 35 teljesen új buszt is vehettek volna”

– emelték ki.

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük