KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Áterőszakolták a vádemelést Donald Trump ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vádat emeltek Donald Trump volt elnök ellen csütörtökön  a Stormy Daniels ügyben – közölte ügyvédje.

Bár a konkrét vádakat nem hozták még nyilvánosságra, Trump ügyvédje, Joe Tacopina az AP-nek megerősítette, hogy az esküdtszék csütörtökön megszavazta a vádemelést Trump ellen. A CNN és más amerikai csatornák is megerősítették a hírt, több „az ügyet ismerő forrásra” hivatkozva.

„Erőteljesen harcolni fogunk ez ellen a politikai vád ellen a bíróságon”

– mondta Tacopina, aki hangsúlyozta, hogy ügyfele „nem követett el semmilyen bűncselekményt”.

Trump bejelentette, hogy kedden várhatóan letartóztatják

A manhattani kerületi ügyészség szóvivője megerősítette a vádemelést, amelyet várhatóan az elkövetkező napokban hivatalosan is bejelentenek. Trumpot felszólítják, hogy jelenjen meg a bíróság előtt, hogy vád alá helyezzék – jelentette több hírügynökség meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A vádemelés bejelentését követően Jim Jordan republikánus képviselő, a képviselőház igazságügyi bizottságának elnöke levelet írt Braggnek, amelyben válaszokat követelt az általa „példátlannak nevezett ügyészi hatáskörrel való visszaéléssel” kapcsolatban, azzal érvelve, hogy a vádakat csak azért emelték Trump ellen egy immár régi ügyben, mert jelölteti magát az elnöki posztra.

Jordan szerint a rendelkezésre álló tények arra utalnak, hogy Bragg Trump elleni vádemelését „politikai számítások motiválják”, így „kongresszusi vizsgálatot” igényel.

A manhattani ügyészség visszavágott Jordannek a levél miatt, kijelentve, hogy nem hagyja magát „megfélemlíteni az igazságszolgáltatási folyamat ellen irányuló törekvésekkel szemben”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Donald Trump volt elnök ellen tüntetnek a New York-i bíróság épülete előtt, 2023. március 27. © AP / John Minchillo

Most kiderül, hogy tényleg letartóztatják-e Donald Trumpot

Ez is érdekelheti:  Foci EB: Többezer magyar szurkoló érkezett együtt vonulva a stuttgarti stadionhoz (videó)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük