KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Politico szerint Magyarország gúnyt űz a NATO-ból

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Gúnyt űz a NATO-ból Magyarország tagsága a Politico szerint – írja a Mandiner.

„Hogy megmentsük a NATO-t, el kell pusztítani” – írja Matthew Karnitsching, a Politico vezető európai tudósítója.

A NATO-nak újjászületésre van szüksége – írja a Politicóban Matthew Karnitsching, a lap vezető európai tudósítója. A szerző szerint a NATO-t a megmentése érdekében „el kell pusztítani”.

Mint kifejti: elsőre úgy tűnik, mintha a NATO minden korábbinál erősebb lenne, és a madridi csúcsot „történelminek” nevezik a nemzetközi vezetők.

A Politico szerzője azonban nem tartja nagy áttörésnek azt, hogy a NATO közvetlen fenyegetésként nevezte meg Oroszországot. Ahogy azt sem, hogy Finnországot és Svédországot csak Erdogan követeléseinek engedve veszik fel a NATO-ba.

Az pedig, hogy a „wannabe szultán” Erdogan vezette Törökország és az orbáni Magyarország is a NATO tagja, az a szerző szerint

nem csak a NATO „liberális értékközösségét” kezdi ki, hanem egyenesen gúnyt űz belőle.

A Politico munkatársa ugyanakkor kritizálja Németországot és Franciaországot is, mert szerinte a németek túl sokáig „fantáziáltak” a stratégiai autonómiáról, arról, hogy Európa „felszabaduljon” az amerikai biztonsági garanciák alól. Aztán az ukrajnai háború fenyegetése miatt rögtön megváltoztatták nézeteiket.

A szerző szerint ugyanakkor az európai nyilvánosság megosztott maradt abban a kérdésben, mennyire is kell szembeszállni Putyinnal – főleg azért, mert a saját kormányaik nem vallották be a fenyegetettség mértékét.

A cikkíró úgy látja: Lengyelország, az USA, Nagy-Britannia és a balti államok nagylelkűnek bizonyultak a háború kapcsán, míg más országok sokkal többet is segíthettek volna. Ha Ukrajna tovább gyengül és visszaszorul, mert nem tudja eléggé megvédeni magát, annak felelőssége a NATO-é lesz, így a szerző.

Ez pedig kikezdheti a NATO jövőjét is. A Politico munkatársa úgy véli, hogy

az európaiak további vonakodása miatt az Egyesült Államok a jövőben tényleg elfordulhat európai szövetségeseitől,

hogy a Kína jelentette kihívásokra koncentrálhasson.

Ez is érdekelheti:  Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Az Európai Bíróság döntése kísérlet a magyar nemzet ellenállásának megtörésére

Végső soron Karnitsching azt javasolja: újra kellene fogalmazni azt, mi is a NATO, hogy azt a gyakorlatot folytathassa, amiről prédikál. Például ha egyes tagjai nem tartják be a demokratikus normákat, azokat ki kell szorítani. És akik nem finanszírozzák meg saját védelmüket, azok pedig keressenek máshol biztonsági garanciákat.

Mandiner

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük