KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megriadt a Nyugat India egyre növekvő oroszországi olajimportja miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az egekbe szökik India Oroszországból vásárolt kőolajmennyisége, ami igencsak aggasztja a Nyugatot.

Az indiai olajfinomítók 25 millió hordó orosz olajat vásároltak májusban, átlagosan napi 800 ezer hordót. Ez azt jelenti, hogy április óta 50-szeresére ugrott az oroszországi import – írta ma a The New Indian Express.

Jelenleg Oroszország részesedése a teljes indiai olajimportban 10%, szemben azzal a 0,2%-kal, amely az ukrajnai események előtt jellemezte a kőolaj kereskedelem mennyiségét. A Fitch előrejelzése szerint az import hamarosan napi egymillió hordóra, azaz a dél-ázsiai stratégiai energiaóriás teljes vásárlásának 20%-ára emelkedhet.

Eközben a Nyugat folyamatosan „prüszköl” India orosz olajimportja miatt, hiszen miközben Európa számos szankciót vezetett be az orosz olajjal szemben, az indiai kormány saját nemzeti érdekeire hivatkozva, joggal vásárolja meg Oroszországtól az olajat. India alapjában meglehetősen rászorul az energiaimportra, pláne úgy, hogy a Nyugat eddig nem kifejezetten fordított figyelmet az ország energiaszükségleteire. India olajszükségleteinek 85 százalékát a drágább olajkínálatból fedezte eddig, most lényegesen olcsóbban szerezhet be Oroszországtól jó minőségű kőolajat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: