KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tíz napig egyáltalán nem jön majd gáz Európába az Északi Áramlaton keresztül

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Északi Áramlat gázvezetéken hagyományos megelőző karbantartási munkálatokat végeznek július közepén.Ezzel Európa további 670 millió köbméter orosz gáztól esik el.

Korábban a Gazprom csökkentette a projekt kapacitását amiatt, hogy a német Siemens, a kanadai szankciók miatt nem tudja visszaküldeni a javításból a gázszivattyúkat a gázvezeték kompresszorállomására.

A társaság tisztázta, hogy az éves karbantartási munkákat a gázvezeték épségének hosszú távú kezelésére irányuló stratégia részeként jó előre megtervezik, a munka ütemezését a gázszállító partnerekkel egyeztették, ahogyan azt tetté korábban a Török Áramlat esetében is.

Június 14-én a Gazprom arról számolt be, hogy a német Siemens nem küldte vissza javításból az egyik kompresszorállomás gázkompresszor egységét (GPU) így a cég kénytelen volt csökkenteni az Északi Áramlat kapacitását. A napi 167 millió köbméterről 100 millióra, majd 67 millióra.

A Siemens magyarázata szerint, Kanadában javították a gázkompresszor egységeket, és az ország által júniusban az orosz olaj- és gázkomplexumra bevezetett szankciók miatt nem tudták visszaadni a berendezéseket.

 

NIF megjegyzés:
A németek saját magukat és az EU-t szankcionálták Kanadával egyetemben. Az már a kedves Olvasó dolga, hogy mindebből levonja a szükséges és logikus konzekvenciákat.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: