KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Liszicsanszk: súlyosak az ukrán veszteségek

Az orosz csapatok és a Luhanszki Népköztársaság erői elérték Liszicsanszkot – tájékoztatott a RIA Novoszty az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva.

„Az Orosz Föderáció fegyveres erői folytatják offenzívájukat Liszicsanszk térségében. Az elmúlt három napban a Liszicsanszki olajfinomítót, a Matrosszkaja bányát, a zselatingyárat és Topolevka falut vonták ellenőrzésük alá. A szövetséges erők közvetlenül Liszicsanszkba városába indultak”
– közölte a minisztérium.

Hozzátették, hogy az ukrán hadsereg ezen a területen súlyos veszteségeket szenvedett el.

„Csak Verhnekamenka faluban az ukrán egységek több mint 120 embert veszített egy nap alatt, Verkhnekamenskyben pedig 70-et”
– közölte a minisztérium.
Az ukrán hadsereget ért rendszeres kudarcok miatt egyre nő a dezertőrök száma, miközben az ukrán parancsnokság minden lehetséges módon eltitkolja az egységek létszámhiányának tényét – állítják az oroszok.
Tájékoztatásuk szerint a Donyecki Népköztársaság Novaja Poltavka településének körzetében működő 17. harckocsidandár egyik zászlóaljában a rendszeresített állománynak legfeljebb 20%-a maradt szolgálatban.
Kiemelt kép: © AFP 2022 / Aris Messinis 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük