KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A hollandok után a svédek is Oroszország elleni háborúra készülnek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magas rangú svéd tisztviselők arra szólították fel az ország polgárait, hogy készüljenek fel egy esetleges háborúra, a Moszkvával szembeni növekvő feszültségek miatt. A nyilatkozatok a Salenben tartott Folk och Forsvar nemzeti konferencián hangzottak el.

Tobias Billstrom külügyminiszter vasárnapi beszédében országa várható NATO-tagságát „az elmúlt több mint 200 év legnagyobb változásának” nevezte a svéd biztonságpolitikában.

Billstrom figyelmeztetett, hogy „Oroszország belátható időn belül komoly fenyegetést jelent majd Svédország és Európa biztonságára”. Hozzátette, hogy Stockholmnak „realistának kell maradnia, és egy elhúzódó konfrontációt feltételezve kell erre készülnie.”

Pal Jonson védelmi miniszter – csatlakozva az intelmekhez – azt mondta, hogy „a háború hozzánk is eljuthat”. Azt állította, hogy Ukrajna „Európa pajzsaként” működik az Oroszországgal folytatott konfliktusban.

Svédország tavaly döntött úgy, hogy csatlakozik a NATO-hoz és felhagyott a csatlakozástól való elzárkózás politikájával, Oroszországnak a 2022 februárjában indított ukrajnai katonai műveletére hivatkozva. A szomszédos Finnország ugyanezt a lépést választotta és 2023 áprilisában csatlakozott a NATO-hoz.

Agyilag zokni holland tábornok: „Fel kell készülnünk egy Oroszország elleni háborúra”

Ulf Kristersson miniszterelnök a közelmúltban jelentette be, hogy jövőre 800 svéd katonát telepítenek Lettországba, hogy megerősítsék az ott állomásozó 2000 katonából álló, kanadai irányítású alakulatot.

Ugyanezen a tavalyi éves konferencián Svédországnak a NATO-ban betöltött jövőbeni szerepéről szólva Kristersson azt mondta, hogy békeidőben a saját területükön nukleáris fegyvereket állomástatnak.

Moszkva kijelentette, hogy a NATO folyamatos terjeszkedése Oroszország nyugati határai irányába, valamint az ukránok jövőbeni tagságának a szándéka az, ami az éppen folyamatban lévő konfliktus egyik kulcsfontosságú oka. Oroszország a NATO-t a nemzetbiztonságot fenyegető veszélynek tekinti.

Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök azzal vádolta a Nyugatot, hogy Európát a „konfrontáció színterévé” változtatja. Finnország és Svédország csatlakozása „negatív hatással lesz az európai helyzetre” – figyelmeztetett.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: A kommunizmus áldozatainak emléknapjára (vádirat és korrajz)

Moszkva azt is kijelentette, hogy a Kijevbe irányuló fegyver- és pénzszállítások a NATO-országokat a konfliktus tényleges résztvevőivé tehetik.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: Svéd katonák részt vesznek egy gyakorlaton Gotlandban, Svédországban, 2022. © Narciso Contreras / Anadolu Ügynökség / Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A hollandok után a svédek is Oroszország elleni háborúra készülnek

  1. EZ UGY IGAZ MINT AZ ÜVEGTIGRIS CIMU FILMBEN.IGE,ITT MINDENKI-NEK KOTELEZŐ.-HÜLYE-NEK LENNI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük