KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A DPR milíciája készül lerohanni az Azovstalt Mariupolban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz koalíciós erők a mariupoli csata utolsó szakaszára készülnek. Fel kell számolniuk a nacionalisták utolsó fellegvárát az azovstali üzemben.

Speciális rohamcsoportokat hoztak létre, hogy kifüstöljék a hatalmas gyárterületre települt fegyveres ellenállási helyeket.

„A rohamegységeket olyan összetett ipari épületekben végzett műveletekre képezték ki, amelyek rakétahajtású gyalogsági lángszórókat használnak az azovi nácik állásainak megsemmisítésére” – idézte a szöveget a DAN ügynökség.

Ez valószínűleg a RPO-A Shmel (rakétahajtású gyalogsági lángszóró) módosított változata, korszerűbb reaktív termobár lőszerekkel.

Megjegyzendő, hogy korábban ennek az eszköznek a hatékonysága az ellenséges alakulatok felszámolása során bizonyított már a Mariupoli Iljics Vas- és Acélművek földfelszíni és földalatti épületrészei esetében.

A szovjet tervezésű „Bumblebee” reaktív gyalogsági lángszórók 50-60 négyzetméteres területen képesek megsemmisíteni az ellenséges egységeket (beleértve a páncélozott járműveket és az azokban lévő személyzetet is).

Az RPO „Shmel-M” lehetővé teszi, hogy célzottan, speciális lőszerekkel akár 800 m távolságból végre tudják hajtani az akciókat.

Jelenleg Mariupol kikötője teljesen az orosz koalíciós erők ellenőrzése alatt van.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Öveket becsatolni: Magyar Péter hazánkat a nyugati médiában mószeroló segítője szerint ő Johann Strauss világhírű zeneszerző ükunokája

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük