KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A brit vezérkar helyettes vezetője: A brit hadsereg két hónapot bírna ki Oroszország ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A brit fegyveres erők nincsenek felkészülve a katonai konfrontációra egy olyan ellenféllel szemben, mint Oroszország – mondta Robert Magowan altábornagy, a brit védelmi vezérkar helyettes vezetője kedden a parlament védelmi bizottsága előtt. Szerinte a hadseregnél súlyosan hiányoznak az erőforrások, különösen a lőszerek egy ilyen jellegű konfliktushoz.

Az az összeg, amelyet a brit kormány lőszerre költ, bár “jelentős”, még mindig “nem elegendő … az előttünk álló fenyegetéshez képest” – jelentette ki Magowan, hozzátéve, hogy a hadseregnek az erőforrások hiányához kapcsolódó “műveleti kockázatot” kellene kezelnie.

Amikor Mark Francois parlamenti képviselő, a fegyveres erőkért felelős korábbi államtitkár tovább kérdezgette az Oroszországgal szembeni kitartás esélyeiről, a tábornok elismerte, hogy a brit erők aligha tartanának ki “néhány hónapnál tovább egy teljes körű lövészárok-háborúban”.

Grant Chapps védelmi miniszter, aki kedden szintén megjelent a képviselők előtt, azt állította, hogy nincs ok az aggodalomra, mivel az Egyesült Királyságnak valószínűleg nem egyedül kellene szembenéznie Oroszországgal.

“Fontos megérteni, hogy mivel a NATO-ban vagyunk… soha nem kerülhetünk ilyen helyzetbe”

– jelentette ki.

A megjegyzések alig egy hónappal azután hangzottak el, hogy a védelmi bizottság vizsgálata megállapította, hogy a brit fegyveres erők “egyre inkább túlterheltek”, és így nem állnak készen arra, hogy szembenézzenek Oroszországgal. A brit védelmi képességekről február elején kiadott, egy éven át tartó felülvizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a kormány “soha nem fogja elérni a hadrafoghatóságot vagy a stratégiai készenlétet” jelentős reformok nélkül.

A dokumentumban az is szerepel, hogy a hadsereg toborzási válsággal küzd, és legalább 5000 katona hiányzik a rendszerből. A bizottságnak akkoriban azt is elmondták a volt védelmi főnökök, hogy a fegyveres erők már legalább 2010 óta “kimerültek”, és nem tudnának helytállni egyetlen jelentős ellenféllel szemben sem egy “egyenrangú konfliktusban”. A csapatok “a bevetés első néhány hónapja után kimerítenék képességeiket” – állt a jelentésben a The Telegraph szerint.

Kedden Magowan kitartott amellett, hogy az Egyesült Királyság “készen áll a háborúra” – csak éppen nem egy olyan országgal, mint Oroszország.

Moszkva többször is kijelentette, hogy nem tervezi, hogy katonai konfrontációba bocsátkozik az Egyesült Államok vezette katonai blokkal vagy annak bármelyik tagjával.

Vlagyimir Putyin elnök az év elején azt nyilatkozta, hogy Oroszországnak “nem áll érdekében … geopolitikai, gazdasági vagy katonai szempontból … háborút viselni a NATO ellen”.

Március közepén az orosz államfő azt is elmondta: “kétli, hogy bárkinek is érdeke lenne” egy közvetlen katonai összecsapás Moszkva és a NATO között, mivel ez azt jelentené, hogy “egy lépésre kerülnénk a harmadik világháborútól”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  A NatCon legjobban várt programja az Orbán Viktorral való beszélgetés

Kiemelt képen: brit katonák / Fotó: Anadolu török hírügynökség

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A brit vezérkar helyettes vezetője: A brit hadsereg két hónapot bírna ki Oroszország ellen

  1. A hülye britek seggét már többször és több helyt szétrugták (hogy csak néhány kiragadott példát említsek, Irak/Mosul,
    afganisztáni megfutamodás na meg a gyarmati háborúkban tanúsított “vitézségük”…..
    De még mindig akad köztük néhány marha aki háborúzni akar(na). Persze nem öket menesztik a frontvonalba hanem a plebsz fiait!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük