KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Varga Mihály: a tények világosan cáfolják a főpolgármestert

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a kormány kivérezteti Budapestet, ezért nem fizet adót, ugyanakkor ha mérleget vonunk az elmúlt öt évről, a tények világosan cáfolják a főpolgármestert – írta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

A bejegyzéshez feltöltött kép szerint a főváros iparűzési adóbevételei és költségvetési támogatásai 2019 és 2023 között 1107 milliárd forintot tettek ki, míg a főváros által fizetendő szolidaritási hozzájárulás ugyanezen időszakban 160 milliárd forintot.

A miniszter úgy fogalmazott,

a „főpolgármester tavaly június óta, azaz 9 hónapja nem fizet adót: idén márciusig több mint 46 milliárd forint szolidaritási hozzájárulás befizetését tagadta meg a főváros”.

Ebből 28 milliárd forintot már inkasszált a Kincstár, 18 milliárd forint behajtását a főpolgármester ideiglenes jogvédelemmel próbálja késleltetni – írta Varga Mihály.

Kiemelte, hogy a szolidaritási hozzájárulást a gazdagabb önkormányzatok fizetik a szegényebb települések támogatására. Ez azt jelenti, hogy

„a főváros baloldali vezetése a szegényebb településektől vonná el a forrásokat, ha a kormány nem pótolná ki a hiányzó összeget”

– mutatott rá Varga Mihály.

 

Kiemelt képen: Varga Mihály / Fotó: Facebook

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Magyarországon a konzervatívok szabadon beszélhetnek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Varga Mihály: a tények világosan cáfolják a főpolgármestert

  1. Ficzere úr!

    A tények makacs dolgok, így szól a közmondás. Ön a tényeket sem fogadja el a hozzászólása alapján. Ezek szerint a sajt formájú kavics sem kavics. Hát, akkor jó étvágyat magának hozzá, nyudodtan harapjon bele! De, ha beletörik a foga, ne szitkozódjon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük