KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zaharova: Az USA fedezi Ukrajnát a moszkvai terrortámadással kapcsolatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok fedezi Ukrajnát azzal, hogy tagadja, hogy Kijevnek köze lenne a múlt heti, Moszkva melletti Crocus City Hallban történt halálos lövöldözéshez – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Péntek este automata fegyverekkel felfegyverkezett fegyveresek egy csoportja egy rockkoncert előtt megtámadta a helyszínt, válogatás nélkül lövöldözött civilekre és felgyújtotta az épületet. A terrortámadásban, amely a 2000-es évek eleje óta a legsúlyosabb ilyen típusú bűncselekmény volt Oroszország történetében, legalább 140 ember meghalt és csaknem 200-an megsebesültek. A lövöldözést követően a bűnüldöző szervek több gyanúsítottat őrizetbe vettek, köztük azt a négy személyt, akiknek közvetlen közük volt a támadáshoz.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint utóbbiakat – akiket “radikális iszlamistáknak” nevezett – elfogták, amikor

“Ukrajna felé menekültek, ahol az előzetes adatok szerint előkészítették a határátlépés lehetőségét”.

Eközben az Egyesült Államok több szövetségesével együtt kitart amellett, hogy a lövöldözésért kizárólag az Iszlám Állam (IS, korábban ISIS) terroristái a felelősek, mondván, semmi sem utal arra, hogy Kijevnek bármi köze lenne a történtekhez. Ukrajna szintén hevesen tagadja a bűncselekményben való részvételét.

Ez is érdekelheti:  Russia Today főszerkesztője: Ez nem ISIS támadás volt

A Nyugat álláspontját kommentálva Zaharova a RIA Novosztyinak adott szerdai interjúban azt mondta, hogy “ők [Washington] leleplezték magukat”.

“Elkezdtek sírni, nem vizsgálatot követelnek, hanem fedezik Ukrajnát. Nyilvánvaló az elfogultságuk és az érintettségük ebben a kérdésben”.

Azt állította, hogy ha Kijevnek valójában nem lett volna köze a támadáshoz, akkor normál esetben Washington első reakciója az lett volna, hogy hangsúlyozza a vizsgálat szükségességét.

Ez is érdekelheti:  Orosz terrorelhárító: "Nincs kétségem afelől, hogy a moszkvai terrorcselekményt Ukrajna provokálta" (frissítés, videó 18+)

Zaharova megjegyzései azt követően hangzottak el, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője, Alekszandr Bortnyikov azt valószínűsítette, hogy nemcsak Ukrajna, hanem az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság – Kijev fő támogatói a Moszkvával zajló konfliktusban – is állhatott a lövöldözés mögött. Az erről szóló információkat általánosnak nevezte, de hozzátette, hogy a nyomozóknak már vannak “konkrét eredményeik”.

Ez is érdekelheti:  Dmitrij Trenin: Nem "kerek" az amerikaiak meglátása a moszkvai terrortámadással kapcsolatban

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Orosz tűzoltók oltják a lövöldözést követő tüzet a Crocus City Hall koncerthelyszínen a Moszkva melletti Krasznogorszkban, Oroszországban, 2024. március 22-én. (Fotó: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük