KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

FSZB vezető: Az USA, Nagy-Britannia és Ukrajna állhat a moszkvai terrortámadás mögött

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója nyilatkozott erről egy interjúban.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője szerint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Ukrajna állhatott a múlt pénteki, Moszkva külvárosában lévő koncertterem elleni terrortámadás mögött, amely 139 ember életét követelte és amely során több mint 180-an megsebesültek.

Alekszandr Bortnyikov kedden újságíróknak elmondta, hogy a hatóságok most próbálják megállapítani mindazok személyazonosságát, akik részt vettek a támadásban, Oroszországon belül és kívül.

Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Ukrajna állhat-e a terrortámadás mögött, az FSZB vezetője így válaszolt:

“Úgy gondoljuk, hogy ez így van. Mindenesetre most azokról az információkról beszélek, amelyekkel jelenleg rendelkezünk. Ezek általános információk, de nekik [a nyomozóknak] konkrét eredményeik is vannak”.

Bortnyikov leszögezte, hogy a megrendelőt még nem azonosították, de az FSZB tudja, hogy ki szervezte be az elkövetőket. Szerinte a terrortámadás megszervezésében a nyugati biztonsági szolgálatok és Ukrajna közreműködött, aminek az volt a célja hogy megingassák az oroszországi stabilitást és pánikot keltsenek a társadalomban.

“Úgy véljük, hogy az akciót maguk a radikális iszlamisták készítették elő, amihez hozzájárultak a nyugati titkosszolgálatok, és az ukrán biztonsági szolgálatok is közvetlen kapcsolatban állnak velük”

– hangsúlyozta az FSZB vezetője.

Megjegyezte, hogy a terroristák Ukrajnába akartak menekülni, ott várták őket, ahol “hősként” köszönteni őket. Az orosz különleges szolgálatok viszont mindent megtettek azért, hogy ezt megakadályozzák – tette hozzá Bortnyikov.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Bakondi: A migrációs paktum kudarcra van ítélve

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük