KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

140-re emelkedett a Moszkva melletti terrortámadás halálos áldozatainak száma

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Belehalt sérüléseibe egy, a múlt pénteki Moszkva melletti terrortámadásban súlyosan megsérült személy – jelentette be Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterhelyettes. Az orvosok mindent megtettek a beteg életének megmentése érdekében – közölte szerdán újságírókkal.

Alekszandr Basztrkin, az orosz nyomozóbizottság vezetőjének korábbi nyilatkozata 139-re tette a fegyveres és gyújtogatásos terrortámadás halálos áldozatainak számát.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök által radikális iszlamistának minősített terroristák egy csoportja Moszkva külvárosában megrohamozott egy nagy koncertközpontot. Fegyveres ámokfutásba kezdtek, a főterem felé haladva a helyszínen megölték az embereket, majd felgyújtották azt.

Orosz tisztviselők azt közölték, hogy a Crocus City Hall elleni terrortámadást az ukrán különleges szolgálatok szervezhették, akik az iszlamistákat használták fel megbízottként. A fegyveresek körülbelül 15 perc után elhagyták a helyszínt, és egy Ukrajnával határos oroszországi régióba siettek. Ott szombaton hajtóvadászatot követően letartóztatták őket.

A támadás nyomán több mint száz túlélőt szállítottak kórházba. Szerda reggelig 83-an szerepeltek az egészségügyi hatóságok listáján, akiket kezelés alatt tartanak, 40-et pedig már hazaengedtek.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij: a Nyugat úgy védje Ukrajnát, ahogyan Izraelt

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük