KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Baltimore-i híd összeomlása miatt megszakadt az amerikai ellátási lánc

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A baltimore-i Francis Scott Key híd leomlása, amely elvágta a város fő kikötőjéhez vezető óceáni útvonalakat, várhatóan súlyos zavarokat okoz a helyi közlekedésben és logisztikában, ami a globális ellátási láncokra is hatással lesz.

A négysávos híd kedden omlott össze, miután a Maersk dán hajózási óriáscég által üzemeltetett, szingapúri bejegyzésű Dali konténerhajó nekicsapódott. A baleset következtében az 1,6 mérföldes (2,6 km) híd egy nagy része a Patapsco folyóba omlott, és több jármű közel 55 métert zuhant a vízbe.

Veri az USA-t a Jóisten: Összeomlott egy híd Baltimore-ban, autók zuhantak a vízbe (videó – frissítés)

Az 1970-es években épült Francis Scott Key híd a Patapsco folyón ível át, és az egyetlen átjáró, amely az Egyesült Államok kilencedik legnagyobb külkereskedelmi kikötőjét köti össze az óceánnal. A baltimore-i kikötő az ország legforgalmasabb kereskedelmi tengeri kikötője.

Wes Moore marylandi kormányzó szerint az ország egyetlen más kikötőjébe sem érkezik több jármű, mint Baltimore-ba: évente akár 850 000 személygépkocsi és könnyű teherautó szállítása is zajlik a terminálokon keresztül. A járművek összeszereléséhez használt alkatrészek szintén a kikötőn, illetve a hídon keresztül zajlik.

A keleti parti hajózás fő csomópontja jelentős mennyiségű szén forgalmát is bonyolítja. Az S&P Global által nyomon követett adatok szerint 2023 második negyedévében a kikötő létesítményei rendelkeztek a második legnagyobb szénkiviteli kapacitással.

A jelentések szerint tíz hajó rekedt a kikötőben, mivel nem tudták azt elhagyni, hiszen az összeomlott híd az egyetlen ki- és bejáratot a kikötőhöz. További 30 kisebb teherhajó, vontatóhajó és egyéb vízi jármű szintén a kikötőben rekedt. Közel 40, Baltimore felé tartó hajó kénytelen volt más útvonalat választani.

Joe Biden amerikai elnök a tragédiát kommentálva azt mondta, hogy a híd létfontosságú a gazdaság számára, és aggodalmát fejezte ki a kikötőhöz kapcsolódó forgalom és a munkahelyek miatt. Megjegyezte, hogy a kikötő mintegy 15 000 munkahelyet biztosít, és naponta több mint 30 000 jármű használja a hidat.

Ez is érdekelheti:  Brüsszel polgármestere elvágná az áramot a konzervatív konferencia helyszínén

A hatóságok az incidenst követően lezárták a kikötőt a hajóforgalom elől. A mentési munkálatok jelenleg is folynak, a hatóságok hat embert keresnek, akiket még mindig eltűntként tartanak nyilván.

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: a Francis Scott Key híd a baleset után  / Fotó: © AFP / Kent Nishimura

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük