KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bloomberg: Az Egyesült Államok dühös Macronra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Belső források szerint az amerikai kormány haragszik Emmanuel Macron francia elnökre, miután kijelentette, hogy az ukrajnai konfliktusban az orosz győzelem megakadályozásához NATO katonai erőre lenne szükség – jelentette a Bloomberg.

Egy magas rangú amerikai tisztviselő azt közölte a hírügynökséggel, hogy egyesek Washingtonban úgy látják, Macron könnyen konfliktust provokálhat ki Moszkvával. A francia vezető kijelentésének indoklását a szerdai jelentés szerint a szövetségesek zárt ajtók mögött bírálták.

Miután február végén Párizsban egy Kijev párti összejövetelen, Macron úgy fogalmazott, hogy a NATO-tagok “nem zárhatnak ki semmit”, beleértve, hogy katonákat vezényeljenek a Ukrajnába, azt vizionálta, hogy ez egy olyan lehetséges lépés, ami megtörténhet aközeljövőben. Később azzal érvelt, hogy az orosz kormányt bizonytalanságban kell tartani a Kijevnek nyújtott nyugati támogatás mértékét illetően. A NATO belső megbeszélésein egyesek azt állították, hogy ennek éppen az ellenkezőjét érte el – közölték a Bloomberggel.

Számos nyugati vezető nyilvánosan elutasította Macron kijelentését, és igyekezett eloszlatni minden félreértést, eloszlatni amivel a francia elnök a kijelentésével egyfajta felháborodást váltott ki világszerte. Joe Biden amerikai elnök és Olaf Scholz német kancellár is elutasították Macron kijelentését.

A francia vezető lépése nem biztos, hogy okos húzás volt a műveleti biztonság szempontjából, mivel néhány nyugati ország már most is rendelkezik kisebb létszámú katonai egységekkel Ukrajnában – állítják külső források. Jelenlétük azonban nyílt titok. Scholz kijelentette, hogy azért nem hajlandó nagy hatótávolságú Taurus rakétákat Ukrajnába küldeni, mert azok működtetéséhez katonai szeméylzetet is biztosítani kellene. Az Egyesült Királysággal és Franciaországgal ellentétben Németország nem hajlandó személyzetet küldeni, hogy segítsen a fegyverek kezelésében.

Moszkva az ukrajnai konfliktust az Egyesült Államok által vezetett, Oroszországgal vívott proxy-háború részének tekinti. A nyugati nemzetek elismerték, hogy információkat és segítséget nyújtanak az Ukrajnának a katonai műveletek tervezéséhez. Az orosz vezetés elutasította azt a nyugati álláspontot, miszerint Kijev maga dönt az hadműveletek végrehajtásáról. Ukrajna túlságosan függ a külföldi segélyektől ahhoz, hogy önállóan cselekedjen – mondták a Kreml tisztviselői.

Ez is érdekelheti:  Bukik a lengyel kormány, az EU kelepcébe csalta Donald Tuskot

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Emmanuel Macron és Joe Biden társalognak / Fotó: © Brendan Smialowski / WPA Pool a Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük